Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Fižolova enolončnica z ingverjem, rdečo peso in kolerabo - za močno imunost!

Obožujemo enolončnice, ker nas grejejo v hladnih zimskih dneh. In ne samo to! Obožujemo, da lahko za konec tedna skuhamo en velik lonec fižola in ga jemo naslednjih nekaj dni. Je praktičen, enostaven za pripravo in tako zdrav. Spominja nas na zimo, mamino kuhinjo in pohodništvo s prijatelji. Bi lahko bilo bolje?

Lahko! Zato smo to enolončnico pripravili z dodatno zelenjavo in začimbami - za močno imunost! V tej fini enolončnici najdemo ingver, rdečo peso, kolerabo, peteršilj in lovor.

To enolončnico smo naredili v brezmesni različici, tako da je primerna za vegane!

Čas priprave: 90 minut  (brez namakanja fižola)

Težavnost: enostavno

Število obrokov: 3

SESTAVINE

  • 300 g dimljenega tofuja (s čebulo)
  • 250 g rdečega azuki fižola 
  • 150 g zelene leče
  • Čebula
  • Gomolj rdeče pese
  • Gomolj kolerabe
  • Šopek petršilja
  • Lovor
  • Košček svežega ingverja
  • 2 čajni žlički suhe jušne osnove
  • Sol
  • Čajna žlička oljčnega olja
  • 1 l vode

PRIPRAVA

  1. Fižol azuki namočimo v vodi čez noč. 
  2. Naslednji dan olupimo in na manjše koščke narežemo vso zelenjavo. 
  3. V večji posodi segrejemo olje in nanj dodamo narezano čebulo in drugo zelenjavo. Malo popražimo, da zadiši. 
  4. V lonec k zelenjavi dodamo namočen fižol in suho lečo. Prelijemo z vodo. Pustimo, da zavre. 
  5. Dodamo še nekaj listov lovorja, sol, suho jušno osnovo, na drobno narezan kos ingverja in dobro premešamo. 
  6. Temperaturo zmanjšamo na zmerno, da nam bo enolončnica počasi vrela na zmerni temperaturi 60 minut. Večkrat vmes premešamo in če se zelo gosti, po potrebi dodajamo vodo. 
  7. Ko je enolončnica kuhana, jo tretjino vzamemo iz lonca in jo spasiramo ter nato zlijemo nazaj v lonec - tako dobimo naravno zgoščeno jed. 
  8. Vanjo zdaj vmešamo še na koščke narezan tofu in premešamo.
  9. Ko jo postrežemo, jo lahko posujemo še s svežim peteršiljem. 

Hranilne vrednosti na obrok: 629 kcal 

  • 45 g beljakovin
  • 75 g ogljikovih hidratov
  • 9 g maščobe

Recept by: Maja Kostanjšek!

BIO izdelki

Iščete zdrave in dobre BIO izdelke? Oglejte si našo spletno trgovino!

Vaš Kalček

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x