Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Enostavna gluten-free korenčkova torta

Tale tortica je ocenjena s 5/5 s strani Zekoslava Korenčka. Seveda, kako ne bi bila, ko pa je narejena ne samo iz slastnih korenčkov, temveč tudi z eksotičnimi začimbami kot je ingver, cimet in pomarančna lupinica. Ne, to ni navadna korenčkova torta. To je najboljša korenčkova torta kadarkoli!

Sestavine:

Za torto

• Nesoljeno maslo (za pekač)

• 225 g brezglutenske moke za pecivo (ki vsebuje vzhajalna sredstva)

• 2 veliki jajci

• 125 g mehkega rjavega sladkorja

• 125 ml sončničnega olja

• 1½ čajne žličke mletega ingverja

• 1 čajna žlička mletega cimeta

• 1 jabolko

• 200 g korenja

• 1 pomaranča, lupina in sok

• 1 pest rozin

• 50 g orehov (neobvezno)

Za glazuro

• 75 g nesoljenega masla

• 100 g sladkorja v prahu

• 1 pomaranča, samo lupina

• 75 g kremnega sira

• 50 g orehov

POSTOPEK:

1. Pečico segrejte na 190 ° C. Pekač za torto namažite z maslom, podlago obložite s papirjem za peko in nato pekač potresite z moko brez glutena.

2. V veliki skledi rahlo stepemo jajca, dodamo sladkor in olje, nato zmešamo, da se sestavine povežejo. Presejte moko in začimbe, dodajte.

3. Olupite in naribajte jabolko in korenček, nato vmešajte v zmes skupaj s pomarančno lupino ter sokom in rozinami. Če boste uporabili tudi orehe, jih na drobno sesekljajte.

4. Zmes vlijemo v pripravljen tortni model, nato za 30 do 35 minut, pečemo na srednji reži. Ko je pečena, pustite, da se torta hladi približno 5 minut, preden jo obrnete na rešetko, da se popolnoma ohladi.

5. Med tem naredite glazuro. Zmiksajte maslo, sladkor in večino pomarančne lupine, dokler zmes ne postane gladka, nato vmešajte še kremni sir.

6. Ko se ohladi, torto okrasimo z glazuro. Orehe rahlo zdrobimo in potresemo po vrhu. Na koncu dodajte še pomarančno lupino in postrezite.

BIO IZDELKI

Iščete zdrave in dobre BIO izdelke? Oglejte si našo spletno trgovino!

Vaš Kalček

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x