Kalček

Košarica

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Dvojno čokoladni in sočni brezglutenski avokadovi brawniji

Sestavine:

Za biskvit…

  • 100 g 70% temne čokolade (moja izbira: Lindt)
  • 2 zrela avokada
  • 100 g kokosovega slakorja
  • 2 čž instat kave (ali kavnega nadomestka)
  • 1 čž prave burbonske vanilije v prahu
  • 2 jajci
  • 35 g presnega kakava
  • ščepec soli
  • 50 g mandljeve moke

Za preliv…

  • 75 ml javorjevega sirupa
  • 55 ml kokosovega olja
  • 55 g temne čokolade (70 – 75%)
  • 40 g presnega kakava v prahu
  • ščepec soli

Za posip…

  • praženi grobo sesekljani mandlji
  • grobo nasekljana temna čokolada

Postopek:

Pečico segrejte na 175 stopinj Celzija. Pekač obložtei s peki papirjem. Čokolado grobo sesekljajte.

Nad vodno kopeljo stopite polovico čokolade.

Meso dveh avokadov skupaj s sladkorjem, instant kavo (ki ni obvezna) ter vanilijo zmiksajte v gladko kremo. Dodajte stopljeno čokolado in za nekaj sekund  vključite mešalnik. Nato sledita jajci in ponovo krajše miksanje.

Kremo s pomočjo spatule preložtei v večjo skledo. Z ročno metlico vmešajte mandljevo moko, kakav in sol. Previdno vmešajte še preostanek drobno sesekljane čokoalde.

Maso za rjavčke prelitej v pekač in pecite približno 30 minut. Nikar jih ne zapecite preveč, saj ne želite suhega kolača. S pomočjo peki papirja pecivo preložite na rešetko in ohladi.

Mandlje popražite na suhi ponvi, nato jih grobo sesekljajte. Nasekljajte še nekaj temne čokolade.

V kozici na nizki temepraturi stopite kokosovo olje, čokolado in javorjev sirup. Odstavite in z ročno metlico vmešajte kakav s ščepcem soli. Prelijte čez dobro ohlajen biskvit. Potrestei z mandlji in grobo nastrgano ali nasekljano čokolado. Ohladite v hladilniku. Ohlajen biskvit razrežite na poljubne velike koščke.

Brawnije hranite v hladilniku vendar jih pred postrežbo nekaj časa pustite na sobni temperaturi. Tako bodo še slajši.

Dober tek.

Recept objavljamo v sodelovanju z blogom Cook, Eat and Smile.

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x