Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Dr.Hauschka

 

Ekološka kozemtuika, ki celostno podpira vašo lepoto in zdravje kože

Tako enkratna, da jo je zelo, zelo enostavno razlikovati od drugih ponudnikov kozmetike

Na trgu je vse več ponudnikov naravne kozmetike. Med njimi večina upošteva konvencionalna načela in poskuša narediti le bolj zdrave zamenjave za konvencionalne izdelke, ob tem pa pozabljajo, da naravna kozmetika ni samo odsotnost sintetičnih in škodljivih snovi v preparatih.

V recepturah preparatov Dr.Hauschka se zares zrcali resnično in poglobljeno poznavanje moči narave in fiziologije kože. Dokaz za to je revolucionarni »eksperiment vrtnica«, ki ga je izvedel Dr. Rudolf Hauschka. Z ritmiziranjem je pripravil prvi vodni izvleček vrtnice, katerega vitalna in zdravilna moč se je ohranila 30 let.

Prav v tem je kozmetika Dr.Hauschka še vedno edinstvena in nadaljuje poslanstvo, ki sta ga zasnovala dva največja upornika na področju kozmetike, dr. Rudolf Hauschka in kozmetologinja Elizabeth Sigmund.

Dr. Hauschka Behandlung; Dr. Hauschka treatment

Dr.Hauschka je edinstvena kozmetika, ki zrcali moč narave in upošteva naravne ritme ter procese v koži.

Tu so posebnosti preparatov Dr.Hauschka:

•    Nemastna nočna nega zagotavlja nočni počitek in obnovo kože,
•    Obravnava stanja in ne tipov kože,
•    Koži omogoča, da postane in ostane zdrava in normalna,
•    Z neagresivnim čiščenjem z Dr.Hauschkakremo za čiščenje:
ne izsušuje,
ohranja zaščitni maščobni in kislinski plašč kože,
odstrani odmrle celice brez poškodb kože.
•    Preparati ves dan spodbujajo kožo k delovanju in samoobnavljanju,
•    Ritmiziranje in način priprave preparatov je edinstven na svetu.

Razlogi, zakaj se odločiti za kozmetiko Dr.Hauschka?

•    Posebnosti jo uvrščajo med vodilne certificirane 100-odstotno naravne kozmetike v svetu.
•    Prva in edinstvena nemastna nočna nega v svetu z več kot 40-letno tradicijo.
•    Odraža moč narave in fiziologijo kože.
•    Proizvedena v tovarni zdravil.

Dr.Hauschka Augenpflege Gruppe D; Dr.Hauschka Eye Care group D

Dr.Hauschka Gesichtspflege Gruppe D, Gesichtstonikum, Gesichtswaschcreme, Rosencreme; Dr.Hauschka Face Care group D, Facial Toner, Cleansing Cream, Rose Day Cream

 

Dr.Hauschka kvaliteta je osnovana na zdravilnih rastlinah, vendar je način pripravljanja preparatov in upoštevanje naravnih ritmov ravno tako pomemben kot zdravilne rastline, ki so uporabljane.
Dr.Rudolf Hauschka, ustanovitelj podjetja WALA je z odkritjem, da so ritmi pomembni, odločno zaznamoval znanstveno in filozofsko pot pri pripravljanju preparatov. Leta 1924, med sntopozofskopoletno konferenco v Arnhemuna Nizozemskem  se je srečal z dr.Rudolfom Steinerjem, ustanoviteljem antropozofije in biodinamike. Njuna komunikacija se je vrtela okoli vprašanja, kaj sploh življenje je?

Steinerjev odgovor je bil: »Preučujte ritme, ritmi vzdržujejo življenje«. Dr.Hauschka je nasvet vzel zelo resno in razvil proizvodnji proces, v katerega je prepletel ritme narave. Tudi danes WALA še vedno uporablja te procese, da obdrži kvaliteto rastlinskih ekstraktov brez uporabe alkohola. Na ta način se obdržijo esence zdravilnih zelišč, ki se uporabljajo v preparatih Dr.Hauschka, ki tako ohranjajo vso moč zdravilnih rastlin.
Najpomembnejša ritmična procesa, ki igrata ključno vlogo v proizvodnem procesu podjetja WALA sta: toplota (Warmth) in pepel (Ash) ter svetloba (Light) in pepel (Ash).

dr-hauschka6 dr-hauschka5
Naša koža ima svoje ritme. Naprimer v obdobju 28 dni, se vse celice v zgornji plasti kože popolnoma zamenjajo. Koža funkcionira drugače podnevi, kot ponoči. Dr.Hauschka preparati podpirajo te ritme in tako stabilizirajo naravno aktivnost kože. Nemastna nočna nega je prilagojena potrebam kože ponoči. Kozmetična nega obraza, ki jo prakticirajo kozmetičarke Dr.Hauschka, stimulira harmonični pretok skozi ves organizem, tako da sprožijo regeneracijski impulz kože in celotnega organizma.Holistična nega Dr.Hauschka nudi ritmični impulz od konice prstov na nogah do vrha glave. Rezultat je pridobljena vitalnost telesa.

V čem se kozmetika Dr. Hauschkarazlikuje od konvencionalne kozmetike ?

V zadnjem času se veliko govori o razlikah med konvencionalnimi in naravnimi izdelki.
Ena od vodilnih mednarodnih strokovnjakinj in članic mednarodnega odbora trenerjev za blagovno znamko Dr.Hauschka pravi takole: »Koža ima življenje. Če na kožo damo naftne derivate ji ne dajemo življenja, temveč jo konzerviramo. Če zares želimo, da koža dela, potem potrebuje naravna rastlinska olja. Le ta jo hranijo in spodbujajo k delovanju. Proizvajalci konvencionalnih izdelkov pravijo, da je tudi nafta naravna snov. Seveda je vse, kar je na našem planetu, naravno, vendar je nafta zelo globoko v zemlji in ni več živa. Je konzervirani ostanek organskega življenja. V njej ni življenjske sile, ki spodbuja življenje. Zanimivo je na treningih opazovati, kako po le nekaj dneh uporabe popolnoma naravnih preparatov koža tečajnic postane drugačna, dobi sijaj, barvo...«

dr-hauschka4

Kljub najbolj dragocenim sestavinam, ki jih uporabljajo pri izdelavi kozmetičnih preparatov, končna cena izdelkov sodi v srednji cenovni razred. V ospredju sta vizija in želja skrbeti za zdravje in lepoto, kar se da naravno. Mnogi ne vedo, da je Wala /podjetje, kjer izdelujejo kozmetiko Dr.Hauschka/ neprofitna ustanova. Ves dobiček vlagajo  le v razvoj. Zato tudi niso pod pritiskom borz ali drugih globalnih mehanizmov, da bi na račun zdravja uporabnikov maksimirali dobičke.

Na trgu je vse več izdelkov, ki bi se radi uvrstili v kategorijo naravne kozmetike. Cene med njimi pa so precej različne.

Kako se naravni kozmetični izdelki razlikujejo med s seboj?
Najprej je treba ugotoviti ali sploh gre za naravne izdelke. Na trgu je veliko zavajanja, ko izdelke, ki imajo naravnih snovi le za vzorec, predstavljajo kot naravne. Naravni so le izdelki, ki so 100% naravni. Tudi med njimi so lahko velike razlike v kakovosti. Naravni izdelki se razlikujejo po  izbiri uporabljenih rastlin, po njihovi kakovosti. Ni vseeno ali uporabimo škropljene ali umetno gnojene rastline ali takšne, ki so ekološko gojene in ročno obrane. Ekološko gojene in ročno obrane rastline slednje vsebujejo neprimerno več naravnih antioksidantov, vitaminov in rudnin, ki dajejo večjo moč preparatom, in celostno podpira človekovo zdravje. Narediti dobro kremo je veliko več kot zložiti skupaj nekaj rastlin.

Nega obraza

Hranljiv mandljevec in jojobino mleko, dragoceni rastlinski izvlečki ranjaka in kapucinke so le majhen delež, ki jih ponuja kozmetika Dr.Hauschka v svojih preparatih za nego obraza. Dati svoji koži nekaj koristnega, neškodljivega in uživati v naravnih preparatih za nego obraza dan za dnem je dragoceno darilo narave za našo kožo.

Nežno čiščenje

Kremasta sestava Kreme za čiščenje za obraz hkrati čisti in vlaži kožo.

Dnevna nega
Karkoli potrebuje naša koža, hranljivo kremo, vlaženje ali mleko za uravnavanje, Dr.Hauschka preparati za nego kože so odlični preparati za dnevno nego za vsakogar.

Nočna nega
Nemastna nočna nega kože podpira naravne funkcije kože in ji tako omogoča, da uporablja lastno moč za regeneracijo kože.

Začetki ...
Kozmetika Dr. Hauschka je bila osnovana leta 1967 v Nemčiji, v farmacevtskem laboratoriju antropozofskih in homeopatskih zdravil podjetja Wala. Ime nosi po enemu od soustanoviteljev podjetja – dr. Rudolfu Hauschka, kemiku in naturopatu. Nastala je na osnovi zdravniškega in farmacevtskega znanja v sodelovanju s kozmetologinjo Elisabeth Sigmund, ki je bila tudi idejna pobudnica holistične kozmetike Dr.Hauschka.

Dr. Hauschka  je kozmetika, ki ne tretira simptomov, ampak odpravlja vzroke. Holistična kozmetika pomeni, da ne tretira le simptomov nečiste, mastne, suhe kože, ampak odpravlja vzroke njenega neravnovesja. S premišljeno uporabo naravnih zdravilnih moči rastlin, z upoštevanjem naravnih ritmov in holističnih funkcij kože kot živega organa kozmetika Dr.Hauschka v koži ponovno prebudi naravne samoozdravitvene in samoregulatorne procese. Je ekološka kozmetika, ki skozi vsa starostna obdobja kožo ščiti, krepi, oživlja in regenerira. Tako vsaka koža postaja postopoma normalna in zdrava, brez navideznih učinkov in odvisnosti od preparatov.

Preparati Dr.Hauschka omogočajo učinkovito in nežno nego kože, ker temeljijo na vodnih ekstraktih biodinamično vzgojenih zdravilnih rastlin, brez uporabe sintetičnih  konzervansov.

Preparati Dr.Hauschka spodbujajo suho kožo k samostojni produkciji in regulaciji maščobe in vlage. Močne dnevne ali nočne kreme in olja kožo polenijo, jo naredijo odvisno od izdelka in ne rešijo problema.

Preparati Dr.Hauschka delujejo na mastno kožo z blagim oljem, obogatenim z rastlinskimi izvlečki, ki normalizirajo tvorbo in izločanje maščob. Preparati konvencionalne kozmetike pa delujejo tako, da  izsušujejo in odstranjujejo maščobo, kar spodbuja kožo k še večji produkciji in izločanju maščob.

Med preparati Dr.Hauschka ni izdelkov za mastno nočno nego, ker mastne kreme in olja ovirajo normalni ritem delovanja kože. Ponoči se koža regenerira, tvori in izloča maščobo, obnavlja hidrolipidni zaščitni plašč, diha in izloča strupe.

Preparati Dr.Hauschka spodbujajo naravno  pomlajevanje kože v ciklu 28 dni (čas naravne regeneracije povrhnjice).

 

Ste vedeli ?

 

Naravni mineralni pigmenti

Anorganska barvila, pridobljena iz mineralov, zagotavljajo jasne, bleščeče in dolgotrajno obstojne barve. Mineralni pigmenti se smatrajo za najbolj varna barvila, s katerimi se obarvajo kozmetični preparati in edina možnost za vse tiste, ki so nagnjeni k alergijam. So dovolj nežni za najobčutljivejše kože.

Vrtnica

Je ena najstarejših spremljevalk človeštva. Njena prečudovita notranja spokojnost daje videz nadnaravnosti, zato je v mnogih kulturah veljala kot darilo bogov. Zaradi svoje harmonične moči se eterično vrtnično olje, rožna vodica, rožni vosek ali izvleček iz vrtničnih cvetov nahajajo skoraj v vseh kozmetičnih proizvodih Dr.Hauschka, vključno z dekorativno kozmetiko Dr.Hauschka.

Smetilka

Grško ime euphrasia pomeni vedrino oziroma dobro počutje. Mala smetlika raste na gosto poraščenih gorskih travnikih. Po njenih cvetovih kmetje napovedujejo vreme: če se prvi cvetovi pojavijo na vrhu brstiča, naj bi to pomenilo zgodnji pričetek zime. Zaradi svojega pomirjujočega delovanja se smetlika nahaja v kozmetiki Dr.Hauschka za pomiritev in osvežitev oči in vek. Smetlika se kot pomembna učinkovina nahaja tudi v maskari in oblogah za oči Dr.Hauschka.

Svila
Že v prazgodovini so ljudje uporabljali  nitke čiste svile za zaščito in oskrbo ran. Težko bi bilo najti snov, ki bi bila po svoji strukturi tako podobna človeški koži, kot je svila. Aminokisline, ki gradijo proteine svile, so skoraj enake kot tiste, ki gradijo proteine človeške kože. Zaradi izjemnih lastnosti je svila v prahu ena od pomembnih sestavin preparatov Dr.Hauschka. Svila uravnava kislost in podpira zdravo kožno floro, deluje nežno protibakterijsko, kar je izjemnega pomena pri negi občutljivih delov okoli oči in ustnic. Kožo ščiti, veže nase odvečno vlago in maščobo; koži daje žameten občutek in naraven videz, ne da bi pri tem zapirala pore in prizadela njeno dihanje.

Ranjak
Cvet obnove in ravnovesja. Ranjak ljudska medicina ceni kot zelišče za celjenje ran. Kozmetičarka Elizabeth Sigmund, sooblikovalka kozmetike Dr.Hauschka, je ob proučevanju zdravilnih moči in lastnosti ranjaka odkrila njegove izjemne za kožo koristne lastnosti. Tako je ranjak postal osnova za vsako recepturo preparatov za nego kože in dekorativne kozmetike Dr.Hauschka. Ta skromna zdravilna rastlina ima neprecenljive regenerativne sposobnosti, sposobnosti prilagajanja in vzpostavljanja ravnovesja. Je rastlina, ki promovira zdravje.

Na vseh izdelkih kozmetike Dr.Hauschka je natisnjen logo certifikata BDIH, ki izraža predanost proizvodnji naravne kozmetike. BDIH je nemški certifikat za naravno kozmetiko. Osnovan je bil z namenom, da se določijo standardi naravnih negovalnih izdelkov in s tem preprečijo številne zlorabe na tem področju.

Sledi nekaj glavnih določil za izpolnjevanje pogojev BDIH:

 • kolikor je le mogoče, naj se uporabljajo surovine rastlinskega ali mineralnega izvora,
 • kjer je možno, naj se rastline pridobivajo z ekološko, biodinamično vzgojo ali z etičnim nabiranjem na divjih rastiščih,
 • surovine morajo biti pridobljene v skladu z ekološko in družbeno odgovornostjo,
 • večina sintetičnih sestavin je nesprejemljiva,
 • testiranja na živalih niso dovoljena,
 • živalske sestavine, kot so kolagen, elastin, ceramidi, kitova maščoba, želvino in nerčevo olje, niso dovoljeni,
 • metode proizvodnje morajo biti jasne in verificirane,
 • genetsko spremenjene sestavine so nedopustne,
 • embalaža naj bo varčna, za okolje neškodljiva in z možnostjo recikliranja,
 • filozofija podjetja mora skozi poslovno prakso zajeti odgovornost do družbe in okolja.

Kozmetika Dr.Hauschka v veliki meri presega standarde BDIH, zato ker:

 • so vse sestavine vseh izdelkov 100-odstotno naravne,
 • ne uporabljajo naravnim identičnih sintetičnih konzervansov in dišav, temveč izključno naravne konzervanse in dišave esencialnih olj,
 • izvajajo striktno kontrolo kvalitete vhodnih surovin, vmesnih in končnih izdelkov, ki zagotavlja čistost vseh sestavin,
 • imajo vrtovi zdravilnih zelišč Wale certifikat Demeter
 • izdelki niso testirani na živalih in niti po naročilu podjetja Wale tovrstnih testiranj za njih ne opravlja kdo drug.

Varnost in učinkovitost kozmetike Dr. Hauschkadokazujejo tudi:

 • nekatere recepture, ki so danes ostale nespremenjene,
 • temeljni vodni izvlečki zdravilnih rastlin, ki so iste kakovosti za pripravo zdravil in kozmetike,
 • 40-letne izkušnje uporabnikov po celem svetu,
 • dermatološko testiranje na prostovoljcih,
 • priporočila zdravnikov, dermatologov, zobozdravnikov, optikov …

Poleg naštetega je kozmetika Dr.Hauschka prejela še vrsto nagrad varne kozmetike svetovno priznane neodvisne nemške revije Oeko-Test, ki opravlja testiranja na prisotnost najbolj nevarnih sestavin, kot so ftalati, derivati PEG, sintetični mošus, sporni UV-filtri in podobno.
Deležna je bila tudi vrste nagrad za kakovost, ki jih podeljuje največji svetovni sejem ekoživil in drugih ekoizdelkov BIOFACH.

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x