Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Domači ajdovi njoki v omaki iz sardel

S to jedjo bomo v hladnih dneh oživili poletje na krožniku. Sardele so ene najbolj zdravih rib, lahko dostopne in med najcenejšimi! Njoki pa so super enostavni za narediti doma, iz ajdove moke, soli in vode!

Čas priprave: 60 minut

Težavnost: srednje težko

Število obrokov: 3

SESTAVINE

Za njoke:

  • 250 g ajdove moke
  • 5 g soli
  • 2 dcl vrele vode

Za omako: 

  • 360 g sardin v oljčnem olju
  • Čebula
  • 1 dcl belega vina
  • 3 dcl paradižnikove omake
  • Sol
  • Žlica posušene bazilike
  • 5 suhih paradižnikov
  • 20 g naribanega sira
  • Pest mlade špinače

PRIPRAVA

  1. Njoke pripraviš tako, da v mešalniku za testo zmešaš moko, sol ter vrelo vodo.
  2. Ko je masa zmešana, jo razvaljaj v dolg svaljek in nareži svaljek na manjše njoke.
  3. Vodo v kozici zavri in njoke kuhaj v vreli vodi 15 minut.
  4. Medtem pripravi omako iz sardel tako, da sesekljaš olupljeno čebulo in jo presuješ v ponev. Takoj dodaš paradižnikovo omako, na male koščke narezane suhe paradižnike, vino, sol in baziliko. Naj se omaka duši 10 minut.
  5. Po tem času v ponev k omaki vsuješ še odcejene sardele in na rahlo premešaš.
  6. Njoke odcediš iz vode, jih poliješ z omako in po vrhu posuješ nariban sir ter postrežeš.

Hranilne vrednosti na obrok: 643 kalorij

  • 37 g beljakovin
  • 62 g ogljikovih hidratov
  • 23 g maščobe

Recept by: Maja Kostanjšek!

BIO izdelki

Iščete zdrave in dobre BIO izdelke? Oglejte si našo spletno trgovino!

Vaš Kalček

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x