Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Domača breskvina marmelada, brez sladkorja, sladkana z brezinim sladkorjem!

Seveda, ni lažjega kot kupiti že pripravljeno marmelado. No mi enostavno obožujemo domače marmalade! Zakaj? Ker imamo tako ves nadzor in točno vemo, koliko je sladkorja v njej kot tudi kakšne vrste sladkorja vsebuje. Poleg tega, ne obstaja trgovinska marmelada, ki je lahko boljša kot prava domača marmelada, ki je narejena z veliko ljubezni….in malo brezinega sladkorja.

Obožujemo brezin sladkor (ksilitol), ker ne dviguje telesnega glikemičnega indeksa kot nam to naredi navaden sladkor – in zato je tudi idealen za diabetike. Poleg tega, ima mnogo manj kalorij! Ksilitol ima samo 2,4kcal/g, med tem, ko ima sladkor 4 kcal/g.

Ksilitol je odličen za marmalade, še posebej zato, ker ne prevzame okusa, ampak pusti čisti sadni sladek okus.

Sestavine:

  • 5 skodelic očiščenih svežih breskev
  • 2 1/2 skodelice ksilitola
  • 1/2 žlice mletega cimeta (ni nujno)
  • 1 žlička limoninega soka
  • steklenih kozarčkov za vlaganje

Postopek

  1. Premešajte breskve, ksilitol, cimet i limonin sok skupaj v posodi. Postavite na ogenj. Počakajte da, zavreje, s stalnim mešanjem in kuhajte dokler termometer postavljen v maso ne odčita 10 do 15 minut 100 stopinj C. Lahko ocenite temperature tudi iz izkušenj, če jih imate.
  2. Sterilizirajte kozarčke ter pokrovčke v vreli vodi vsaj 5min. Maso iz breskev, nadevajte v vroče kozarčke.
  3. Z nožem ali pa tanko lopatko pomešajte po notranjosti kozarčka, ko jih napolnite, da se znebite mehurčkov zraka. Zaprite s pokrovčki.
  4. Postavite veliko posodo na štedilnik in jo napolnite do polovico z vodo. Pustite, da voda zavre in pazljivo spustite kozarčke v vrelo vodo. Naj bo proctor med kozarčki.
  5. Če je potrebno, dodajte še malo vrele vode, da je nivo vode nekje 1 centimeter nad vrhom kozarcev. Zavrite vodo, pokrijte posodo in pustite 5minut.
  6. Dajte kozarce iz posode in jih postavite na tkanino ali leseno površino, da se ohladijo.

Ko se ohladijo, pritisnite pokrovček vsakega kozarčka, da preverite, če so dobro zaprti. Hranite na temnem in hladnem mestu!  Dober tek.

BIO izdelki

Iščete zdrave in dobre BIO izdelke za ta recept? Oglejte si našo spletno trgovino!

Vaš Kalček!

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x