Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Domač jagodni sladoled s kokosovo smetano in chia jagodnim prelivom

 

 

Domač jagodni  sladoled s kokosovo smetano in chia jagodnim prelivom (Brez-glutenski, brez-laktozni in brez-sladkorni domači sladoled)

 

 

Moj nasvet

Jaz običajno začnem najprej s stepanjem smetane, zatem pripravim chia jagodni preliv in ko oboje počiva v hladilniku začnem s pripravo sladoleda.

Smetana 

1  kokosova  smetana Soyatoo Cocos Whip - Krema kokosova za stepanje 300 ml Soyatoo

1 velika žlica chia semen

Kokosovo smetano je dobro predhodno en dan prej dati v hladilnik ali pa vsaj čez noč preden jo želimo uporabiti.

Celotno  kokosovo smetano stresemo v posodo ter dodamo chia semena. Z ročnim mešalnikom začnemo obe sestavini mešati, in sicer prvotno na najpočasnejši stopnji nato po povišamo hitrost, da nastane gladko kremasta masa oz. smetana. Slednjo smetano nato damo počivati v hladilnik za čas ene ure oz. do takrat ko jo bomo uporabili.

Jagodni sladoled

1 vrečka ( 250 gramov )  zamrznjenih jagod Soto

2 zamrznjeni srednje veliki banani (olupljeni banani narežemo na kolobarje in postavimo v zamrzovalnik čez noč)

100 gr  zamrznjene cvetače (cvetačo pokuhamo na pari, jo zatem ohladimo, nežno razpolovimo in damo zamrzniti v več manjših vrečk po okoli 100 gramov  na vrečko)

1 velika žlica chia semen

1 velika žlica konopljinih semen

3  žlice mandljevega napitka Provamel

Vse sestavine stresemo v bolj močan mešalnik oz. blender in sestavine mešamo toliko časa, da postane zmes kremasta.

Pred samim serviranjem lahko sladoled postavimo za kako uro ali dve v zamrzovalnik, da se zmes strdi in dobi tipično teksturo sladoleda. Tisti, ki so malo bolj neučakani in so po naravi bolj sladoledoholiki – kot jaz, pa lahko kar takoj začnejo z dokončanjem sladoleda.

Jagodni chia preliv

50 gr  jagod

1 velika žlica chia semen

1 mala žlička acai v prahu

Stresemo v kozico, pristavimo na ogenj in mešamo do vretja. Ko zavre kozico odstavimo in pustimo počivati na sobni temperaturi ali v hladilniku za pol ure (za tiste, ki imate voljo in vzdržljivost čakati).

Ko imamo vse stvari pripravljene lahko začnemo s končnim razporejanjem v kozarce. Pri tem je razporejanje v domeni vsakega posameznika, odvisno katera »plast« mu je najljubša oz. katero hoče imeti največ.

V kozarec z žlico naložimo sladoled ter dodamo eno ali več žlic kokosove smetane, zatem pa prelijemo čez še jagodni chia preliv. Če želite drugačen okus sladoleda zamenjate le vrsto sadja v sladoledu, prelivu ali kombinirate različna sadja. Tako si lahko v teh soparnih dneh doma sproti naredite čisto svojo različico sladoleda.

Ohlajeno sladkanje in en njami pozdrav vsem :)

Recept je prispevala Aleksandra Arsovska.

Če želite, da objavimo in s Kalčkovo skupnostjo delimo vaše recepte, nam lahko pišete na info@kalcek.si.

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x