Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Divji riž s šampinjoni, bučo in špinačo, s kostanji in suhimi figami

Sestavine:

  • 75 g rjavega riža
  • 25 g divjega riža
  • 200 – 225 g buče, narezane na kocke (lupljenje ni potrebno)
  • 1/2 čebule
  • 100 g svežih (rjavih) šampinjonov, narezanih na tanko
  • 300 g sveže špinače, grobo sesekljane
  • 50 g kuhanega (ali pečenega) kostanja, narezanih na četrtine
  • 50 g mehkih suhih fig, grobo sesekljanih
  • sol
  • poper
  • janeževa semena
  • muškatni orešček

Postopek:

Za lažjo prebavljivost in hitrejše kuhanje, riža namočite v dveh posodicah, skupaj z nekaj kapljicami limone. Nato odcedite in ju (najbolje ločeno) skuhajte v kozicah. Morebitno odvečno vodo odlitej in žita ohladite.

Pečo pecite v ogreti pečici na 220 stopinjah približno 20 – 25 minut. Čas peke je odvisen od pečice in velikosti koščkov. Buča naj bo zmehčana in lepo obarvana, kožica pa že nekoliko hrustljava.

Na ponvi na olju popražite šampinjone. Lepo obarvanim gobicam dodajte drobno sesekljano čebulico ter začinite s soljo, poprom, muškatnim oreškom ter dodajte še nekaj janeževih semen. Čez nekaj minutk dodajte špinačo, kostanj in fige. Ko špinača ovene, primešajte koščke pečene buče in naprej kuhan riž.

Recept objavljamo v sodelovanju z blogom Cook, Eat and Smile.

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x