Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Brezplačna delavnica: KALJENJE; utrinki z delavnice

 

Brezplačna delavnica o kaljenju v naši trgovini v Kopru je bila lepo obiskana. Mentorica Eva Bolčič je vse navzoče poučila o postopkih kaljenja in vsem kar se tiče le tega. Za vas pa je napisala par kratkih napotkov v nadaljevanju:

Kaj kalimo? Kalimo širok nabor semen žit (pri čemer moramo uporabiti ekološko pridelana cela zrna riža, koruze, prosa, ječmena, ovsa, pšenice, pire...), stročnic (čičerika, grah, leča, fižol mung, sabljasti triplat, fižolatzuki...), detelj...e (rdeča detelja, alfalfa - lucerna), semena solatnic in drugih vrtnin ter dišavnic pa še celo vrsto drugih semen (olnjice, križnice...)

Zakaj kalimo? Nakaljena semena postanejo življenja, vitaminov, mineralov in drugih blagodejnih učinkovin polna hrana, ki nas oskrbijo hranijo, krepijo in ščitijo. Zaradi svoje skoncentrirane bioaktivne moči jih v prehrano vključujemo redno, vendar zmerno, torej kot dodatek, na primer solatam, smoothiejm, zelenjavnim juham, kot prilogo obloženim kruhkom in drugim jedem; lahko pa jih tudi sočimo.

Kako kalimo? Poznamo različne načine in pripomočke za kaljenje. Lahko uporabimo klasičen kalilnik s pladnji ali pa uporabimo domače pripomočke (kaljenje v kazarcu, kaljenje v cedilu ipd.)

Vabimo vas, da se nam pridružite na delavnice, ki bodo v prihodnosti.

 

 

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x