Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Cvetačni pire

Peganski recepti

 

Sestavine:

  • 1 drobno nasekljana cvetača (približno 800 g)
  • 1 na tanke rezine narezana čebula
  • 1 strt strok česna
  • 1 jedilna žlica oljčnega olja
  • sol in poper

Postopek priprave

Na srednjem ognju na oljčnem olju prepražite čebulo, da se zmehča, nato ji dodajte še česen, da zadiši. Vmešajte nasekljano cvetačo in ¼ skodelice vode ali zelenjavne jušne osnove. Lonec pokrijte in zmanjšajte ogenj, da le rahlo vre približno 5–10 minut. Medtem malce pomešajte in se prepričajte, da je v loncu dovolj vode, da se cvetača kuha v pari. Pomembno je, da cvetače ne skuhate preveč in da ta ohrani svoj sveži okus. Ko je kuhana, lonec odstavite z ognja in cvetačo začinite s soljo in poprom. Prestavite jo v mešalnik ali pa jo zmešajte s paličnim mešalnikom. Postrezite vroče.

Če dodate le malce več zelenjavne jušne osnove, nastane okusna cvetačna juha. Sicer pa je cvetačni pire odličen, če ga potresete z malce karamelizirane čebule. Odlično se poda k pečenemu lososu ali piščancu.

 

Vir: http://www.thethinkitchen.com/13-best-pegan-recipes-vegan-paleo/

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x