Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Čokoladno-pesina torta z malinovo glazuro (vegansko, presno, brez glutena)

Čokoladna pesina torta z malinovo glazuro [vegansko, presno, brez glutena]Sestavine

Torta:

  • 2½ skodelice brazilskih oreščkov
  • ½ skodelice kokosovega nektarja
  • 1½ skodelice kokosove moke
  • 1 skodelica mehkih ali namočenih datljev
  • 2 naribani pesi
  • 1 pomaranča – samo lupinica
  • 1 skodelica kakava v prahu

 

Glazura:

  • 1 skodelica namočenih in odcejenih indijskih oreščkov, namočenih 2–4 ure
  • 1 žlica kokosovega nektarja
  • ¼ žličke vaniljevega ekstrakta
  • 2 žlici kokosovega olja
  • ½ skodelice svežih malin
  • 1–2 žlici mandljevega mleka

 

Navodila za pripravo

Torta

  1. Brazilske oreščke damo v multipraktik in mešamo toliko časa, da dobimo fino moko (pazite, da ne pretiravate, saj bo drugače nastalo maslo!)
  2. Dodamo vse ostale sestavine in mešamo toliko časa, da dobimo gladko maso in se masa drži skupaj. Če imamo majhen multipraktik, ta korak ponovimo večkrat. Če se nam zdi masa preveč suha, lahko dodamo nekaj mandljevega mleka ali sok pomaranče.
  3. Maso pritisnemo ob dno pekača za torto in jo damo v hladilnik, dokler ne naredimo glazure.

Glazura

  1. Vse sestavine zmešamo v močnem blenderju, da postane masa gladka in kremasta.
  2. Glazuro razmažemo po torti in jo okrasimo s kokosom in pistacijami.
  3. Torto damo v hladilnik za vsaj 30 minut, preden jo postrežemo.

Vir: http://www.onegreenplanet.org/vegan-recipe/chocolate-beet-cake-with-raspberry-frosting/

Prevedla: Jana Klinkon

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x