Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Čokoladni mafini s kavo, polnjeni z arašidovim namazom in okrašeni z arašidovo masleno kremo

KAVA - napitek, brez katere mnogi sploh ne morejo začeti dneva

ČOKOLADA - nihče se ji ne more upreti, dvigne razpoloženje in je nepogrešljiva sestavina najljubših sladic

ARAŠIDOVO MASLO – ni tega, česar žlička tega masla ne bi mogla popraviti

In zdaj si predstavljaj vse skupaj v enem mafinu. Dobil boš zmagovalno kombinacijo okusov!

Recept, ki ga preprosto moraš preizkusiti in bo hitro postal najljubši!

Sestavine za mafine:

200 g brezglutenske univerzalne moke

40 g mandljeve moke

1 čajna žlička pecilnega praška

½ čajne žličke jedilne sode bikarbone

Ščep soli

230 ml čokoladnega ovsenega mleka (lahko tudi sojinega)

30 g grenkega kakava v prahu

100 g nevtralnega olja

150 g sladkorja

2 jušni žlici limoninega soka

2 čajni žlički instant kave v prahu

¼ čajne žličke burbonske vanilije v prahu

Ločeno zmešaš tekoče in suhe sestavine (sladkor spada med tekoče sestavine). Oboje zmešaš skupaj in pustiš da stoji nekaj minut.

Nato pečeš približno 20 minut na 200 stopinjah Celzija (odvisno od velikosti posodic za mafine, manjše pečeš manj časa, večje lahko tudi 25 minut).

Ko so mafini pečeni in ohlajeni na sredini z nožem izrežeš manjšo luknjo in jo napolniš z arašidovim maslom. Le-to bodo pokrili z masleno kremo.

Sestavine za masleno kremo:

250 g veganske smetane za stepanje

1 čajna žlička vanilije

Ščep soli

100 g sladkorja v prahu

100 g veganskega masla

200 g arašidovega namaza

Uporabimo lahko katerikoli sladkor, je pa pomembno, da ga zdrobimo v prah, preden ga vmešamo v kremo.

Vegansko maslo nadrobimo/narežemo in stepemo z mešalnikom. Dodamo sladkor v prahu  in ponovno stepemo. Dodamo stepemo vegansko smetano, sol, arašidovo maslo in vanilijo in ponovno stepamo. Vsaj za nekaj ur (najboljše čez noč) ohladimo v hladilniku in kremo nabrizgamo na mafine.

Mafine lahko okrasimo z veganskimi čokoladnimi kapljicami Dragon superfoods in drobljenimi celimi arašidi.

Vaš Kalček

Recept: Gašper Kuha

BIO proizvodi

Iščete BIO proizvode za ta recept? Pokukajte v našo spletno trgovino!

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x