Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Čokoladna torta iz sladkega krompirja s čokoladno glazuro (vegansko, z manj maščobami)

cokoladna-torta-sladki-krompir

Sestavine (za enoplastno torto – če želite torto z dvema slojema, količine podvojite):

  • ¾ skodelice olupljenega, skuhanega in ohlajenega oranžnega sladkega krompirja (lahko ga nadomestite z rumenim, a v tem primeru uporabite dodatno jedilno žlico ali dve vode ter dodatno jedilno žlico javorjevega sirupa),
  • ½ skodelice + 1 jedilna žlica vode,
  • ¼ skodelice javorjevega sirupa,
  • 1 jedilna žlica balzamičnega kisa,
  • 2 čajni žlički vaniljevega ekstrakta,
  • 1 skodelica polnozrnate pirine moke,
  • ⅓ skodelice kokosovega sladkorja,
  • ¼ skodelice koščkov rastlinske čokolade,
  • ½ čajne žličke morske soli,
  • ¼ skodelice grenkega kakava v prahu,
  • 1 čajna žlička pecilnega praška,
  • 1 čajna žlička sode bikarbone.

Za glazuro (nastane približno 2¼ skodelice):

  • 1 skodelica olupljenega, skuhanega in ohlajenega sladkega krompirja,
  • ¾ skodelice kokosovega ali drugega nerafiniranega sladkorja (idealno je, če ga zmešate v električnem mešalniku, da nastane prah),
  • ½ skodelice grenkega kakava v prahu,
  • ½ skodelice surovega masla iz indijskih oreščkov ali mandljev,
  • ¼ čajne žličke morske soli,
  • 2–5 jedilnih žlic rastlinskega mleka po izbiri,
  • 1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta.

Postopek priprave

Pečico segrejte na 180 °C. S kokosovim ali drugim oljem rahlo namastite in obložite rob kvadratnega pekača, velikega 20 cm x 20 cm, ali okroglega pekača s premerom 23 cm s papirjem za peko. V električnem mešalniku do gladkega zmešajte sladki krompir, ½ skodelice vode, javorjev sirup, balzamični kis in vaniljev ekstrakt. V večji posodi zmešajte suhe sestavine: moko, kokosov sladkor, čokoladne koščke, sol, presejan kakav v prahu, pecilni prašek in sodo bikarbono. Mokre sestavine vmešajte v suhe in pri tem bodite pozorni, da iz posode postrgate ves pire. Dobro zmešano maso dajte v pripravljen pekač in pecite 21–23 minut. Nato odstranite iz pečice in ohladite.

Za glazuro v električnem mešalniku do gladkega zmešajte sladki krompir, kokosov sladkor, kakav v prahu, maslo iz indijskih oreščkov, morsko sol, jedilno žlico ali dve mleka in vaniljev ekstrakt. Glazuro poskusite in po potrebi še dodatno sladkajte ali pa dodajte še 2–3 žlice mleka, če se zdi glazura pregosta. Še enkrat zmešajte, naj bo popolnoma brez grudic. Prestavite v manjšo posodo in shranite v hladilniku.

Če želite, da bi imela glazura blag okus po češnjah, lahko vmešate tudi 1–1½ čajne žličke pomarančne lupinice ali ½ čajne žličke mandljevega ekstrakta.

http://www.care2.com/greenliving/11-creative-holiday-sweet-potato-recipes-including-chocolate-cake.html

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x