Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Cimetovo-kokosov cheesecake brez vsebnosti oreščkov, olja in tofuja (vegansko, presno, brez glutena)

 

Sestavine

Testo:

  • 1½ skodelice ovsene moke (po možnosti brez glutena)
  • 4½ žlice javorjevega ali agavinega sirupa
  • 3 žlice stopljenega kokosovega masla (ne kokosovega olja!)
  • 1½ žlice jabolčnega soka ali vode
  • 2½ čajne žličke cimeta

Cimetovo-kokosov cheesecake brez vsebnosti oreščkov, olja in tofuja [vegansko, presno, brez glutena]

Nadev:

  • 1 skodelica stopljenega kokosovega masla (ne kokosovega olja!)
  • ¾ skodelice kokosovega mleka (bodisi domača različica ali tista v pločevinkah z nizko vsebnostjo maščob)
  • ¼ skodelice + 2 žlici javorjevega sirupa ali agavinega sirupa sobne temperature
  • 2 žlici svežega limoninega soka
  • 2 žlički čistega vaniljevega ekstrakta
  • 2 žlički cimeta
  • ¼ žličke fine morske soli

 

Navodila za pripravo

  1. Testo pripravimo tako, da damo ovsene kosmiče v multipraktik (lahko uporabimo tudi že kupljeno ovseno moko) in jih zmešamo v fino moko. Mešamo približno dve minuti, da so fino zmleti. Odvzamemo 1½ skodelice moke in jo presujemo v večjo posodo.
  2. V to posodo dodamo še preostale sestavine za testo in mešamo toliko časa, da dobimo drobljivo vlažno maso. Notranjost pekača za torte obdamo s papirjem za peko tako, da ga nekaj visi čez rob. Pred tem lahko pekač poškropimo z oljem v razpršilu, da papir za peko ostane na mestu. Testo enakomerno razporedimo in pritisnemo ob dno pekača, obdanega s papirjem za peko. Pekač damo v hladilnik.
  3. Za pripravo torte stopimo kokosovo maslo, ko je popolnoma tekoče, ga odmerimo za 1 skodelico. Le tako dosežemo pravo teksturo.
  4. V veliko posodo damo mleko, sirup, limonin sok in vaniljo ter mešamo toliko časa, da dobimo gladko maso. Vmešamo še cimet in sol. Nato vmešamo stopljeno kokosovo maslo in vse skupaj zmešamo z vilicami (ima boljši učinek kot žlica), da dobimo gladko in gosto maso. Dobljen nadev vlijemo na že pripravljeno testo iz hladilnika in pekač nato ponovno damo v hladilnik za 1–2 uri.
  5. Torto vzamemo iz pekača skupaj s papirjem za peko in jo razrežemo na kose. Te lahko po vrhu okrasimo s kokosovo smetano, cimetom in jagodami. Torto hranimo v hladilniku pokrito, da ohrani svojo obliko.

Vir: http://www.onegreenplanet.org/vegan-recipe/cinnamon-coconut-new-york-style-cheesecake/

Prevedla: Jana Klinkon

 

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x