Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Cimetovi polžki

Preprost recept za cimetove polžke s samo 7 sestavinami. Vzhajaj, zvaljaj, zavij in speci! Vsak cimetov polžek je puhast, mehak in ZELO okusen. Pripravi jih za zajtrk ali sladico in s tem polepšaj dan svojim najbližjim.

Sestavine:

Testo:

42 g veganskega masla

7 g suhega kvasa

240 ml sojinega mleka

12 g sladkorja

1/4 žličke soli

408 g moke

Nadev:

42 g veganskega masla, stopljenega

50 g sladkorja

1/2 - 1 žlice cimeta

Preliv:

64 g sladkorja

2 žlički sojinega mleka

Postopek:

V večji posodi segrej sojino mleko
in vegansko maslo.

Segrevaj toliko časa, dokler se
maslo ne stopi. Mešanica ne sme zavreti.

Ko je maslo stopljeno mešanico
postavi na stran in jo ohladi do mlačne temperature.

V mešanico mleka in masla dodaj
kvas in pusti stati 10 minut. Dodaj sladkor in sol, premešaj.

V večjo posodo oz. stoječi
mešalnik dodaj mešanico mleka, masla, kvas, sladkorja in soli.

Postopoma dodajaj moko (68 g) in
mešaj. Testo mora biti lepljivo.

Ko se testa ne da več mešati, ga
prestavi na kuhinjsko površino in ga začni gnesti.

Testo gneti 10 minut, nato pa ga
postavi v posodo.

Pokrij ga s kuhinjsko krpo in ga
pusti stati 1 uro.

Pečico prižgi na 176 °C.

Vzhajano testo postavi na pomokano
površino in ga razvaljaj v tanek pravokotnik debeline 0,6 cm.

V manjši posodici zmešaj sladkor
in cimet.

Testo premaži z veganskim maslom
in posuj z mešanico sladkorja in cimeta.

Zavij v zavitek, kot da bi delal
potico.

Pekač premaži z veganskim maslom
in ga obloži s peki papirjem. Lahko uporabiš kvadratni pekač (20x20 cm) ali pa
pekač za torto (20 cm).

Zavitek nareži na 3,5-5 cm debele
rezine in jih postavi v pekač.

Cimetove polžke peci 25-30 minut.
Ko so pečeni, jih postavi na stran in jih popolnoma ohladi.

Za pripravo preliva v manjši posodici zmešaj
sladkor in sojino mleko. Prelij po cimetovih polžkih

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x