Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Ste že poskusili »pravi« kruh? Pripravite se na presenečenje …

 

Če ste ga, potem namazov kaj dosti ne uporabljate. »Kupci pravijo, da je naš kruh tako aromatičen in polnega okusa, da bi ga namazi samo pokvarili,« pravi vodja ekološke pekarne Deveta vas iz Podvina, Izidor Dobnik.

Filozofija Devete vasi je enostavna: samo naravne in posebej izbrane sestavine, najvišje možne kakovosti. In pa originalni postopki, na katere so prisegale naše (pra)babice. Rezultat je »pravi« kruh; brez nepotrebnih dodatkov in brez kompromisov.

Skrivnost dolgotrajne svežine in polnega okusa

»Predme je položil krožnik z narezanimi koščki omamno dišečega kruha in rekel: ´Poskusi in povej, kdaj je bil pečen.´ Kruh je bil čvrst na otip, vendar mehak. Ni se drobil, okus pa je bil božanski; poln in nekako harmoničen. Odvrnil sem: ´Danes zjutraj?´ ´Ne ravno. Pred petimi dnevi.´ Vzelo mi je sapo. ´Kruh, ki ohranja svežino pet dni?´ ´Seveda. Ali pa en teden. Vendar to ni običajni kruh. Vsebuje le eno vrsto izbrane ekološke moke iz Prekmurja, morsko sol, posebej pripravljeno vodo in kvas. Seveda je tu še nekaj skrivnosti, ki prispevajo h okusu in svežini.´ Bil sem navdušen. Ekološko hrano uživam že več kot desetletje, a tako dobrega kruha še nisem jedel.«

Tako je svojo izkušnjo opisal Boris Vene, avtor knjižnih uspešnic, ki velja za eno največjih avtoritet na področju celostnega zdravja, ko mu je Matjaž Magajna, lastnik pekarne Deveta vas, prvič postregel svoj kruh.

Kako otrokom približati zelenjavo?

Ekološka pekarna Deveta vas izstopa po mnogočem; tudi po tem, da po vrtcih pripravlja posebne delavnice za otroke, na katerih si sami spečejo slastne dobrote, po tradicionalnem postopku. Da bi bil kruh poseben, vsebuje tudi zelenjavo in je pravljičnih barv. Velikokrat potem pekarno kličejo starši, kje lahko kupijo njihove dobrote, saj otroci vztrajajo pri »svojem« kruhu.

Izdelki Devete vasi zalagajo okoli 250 vrtcev in šol. Ker njihov glas ne seže le v deveto vas, temveč čedalje bolj tudi v tujino, so njihovi cilji usmerjeni v svet. Več o njih si lahko preberete na njihovi spletni strani www.devetavas.si.

Vabljeni k ogledu video posnetka kako cimetov vetrič naredijo v pekarni, kar se vidi na video posnetku na tej povezavi:

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x