Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Čičerikini zvitki s pečenim sladkim krompirjem

Verjetno se nikoli ne bomo naveličala kombinacije pečenega sladkega krompirja ter čičerike. Pa naj bo ta kuhana, hrustljavo popečena ali fino spasirana v odličen kremni namaz.

Sestavine:

Za mehke kruhke…
70 g čičerikine moke
40 g tapiokine moke
ščep soli
2 čž avokadovega olja
180 ml mrzle vode

Za krompir…

285 g sladkega krompirja
2 JŽ avokadovega olja
1 čž timijanovih lističev (+ dve celi vejici)
1/2 čž soli
ščep cimeta
ščep kurkume

Za čičeriko…

175 g čičerike
1 JŽ avokadovega olja
1 čž timijanovih lističev (+ dve celi vejici)
1 čž mlete kumine
1/2 čž soli
1/2 čž mlete rdeče paprika
ščep mletega koriandra
ščep mletega kardamoma
ščepec cimeta

Dodatki…

hummus
pražena sončnična in bučna semena
suhe brusnice
sveža rukola

Postopek:

Pečico segrejete na 200 stopinj Celzija. Pekač obložite s peki papirjem.
V skledici zmešate olje in začimbe za krompir. Krompir narežete na poljubno velike kose, čezenj zlijete začinjeno olje ter z rokami vmasirate.
Čičeriko dobro sperete in dobro osušite! V skledici zmešate olje in začimbe, prelijete čez zrna stročnice ter vmasirate.

Na eno stran pekača naložite krompir, na drugi konec stresete čičeriko. Dodate še nekaj naoljenih vejic timijana in pečete, dokler krompirček ni mehak, čičerika pa postane rahlo hrustljava*. Na sredini peke krompir obrnite, čičeriko premešajte. Ker se bo ta verjetno spekla precej hitreje kot krompir, nič hudega. Odprite pečico, ter jo s pomočjo žlice preložite v skledico in pokrijte z alu folijo, da ostane topla.

Medtem na suhi ponvi popražite bučna in sončnična semena. Temperatura naj bo srednja, med popeko pa ponev večkrat ‘pretresite’. Hrustljava semena preložite v skledico.
Pripravite brusnice. Večje lahko razežete na polovico. Rukolo operite in osušite. Pripravite hummus. Lahko kupljen, še bolje domač.

Mehke kruhke pripravite tako, da z metlico zmešate vse sestavine. Ponev močno segrejete, jo premažete še z nekaj olja ter zmes spečete enako kot palačinke. Preden jih obrnete jih s spatulo malce potisnite od dno, da dobijo nekaj rjavih pik. Naložite jih na krožnik, dodajte krompir in čičeriko, potresite s semeni, brusnicami ter svežo rukolo. Dodajte še nekaj žličk humusa in palačinko zavijte kot tortiljo.

*krompir pecite približno 20-25 minut. Čas seveda zavisi od tipa pečice, velikosti in debeline kosov krompirja ter seveda vašega okusa po stopnji zapečenosti.

Recept objavljamo v sodelovanju z blogom Cook, Eat and Smile.

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x