Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Cheesecake z lešnikovo čokolado (vegansko, presno, brez glutena)

 

Sestavine

Testo:

  • 1 skodelica lešnikove moke
  • ⅓ skodelice kakava v prahu
  • 3 žlice javorjevega sirupa
  • 1 čajna žlička vanilje
  • ¼ žličke košer soli

Cheesecake z lešnikovo čokolado [vegansko, presno, brez glutena]

Nadev:

  • 2 skodelici indijskih oreščkov, namočenih vsaj tri ure
  • ½ skodelice javorjevega sirupa
  • ½ skodelice vode
  • ½ skodelice kakava v prahu in še nekaj dodatno za posip
  • ½ skodelice topljenega kokosovega olja
  • ⅓ skodelice lešnikovega masla
  • 2 čajni žlički vanilje
  • ½ žličke košer soli
  • lešniki za okras

 

Navodila za pripravo

Priprava testa

  1. Vse sestavine damo v multipraktik. Mešamo toliko časa, da dobimo testo, ki se lepo drži skupaj.
  2. Testo prelijemo v pekač za torte. Pritisnemo ga ob dno in ga razporedimo po celotni površini. Pustimo ga stati.

Priprava nadeva

  1. Odcedimo in speremo namočene indijske oreščke.
  2. Indijske oreščke, javorjev sirup in vodo damo v multipraktik.
  3. Mešamo toliko časa, da dobimo kremasto in gladko maso.
  4. Dodamo še kakav, lešnikovo maslo, vaniljo in sol.
  5. Ponovno mešamo, da se vse združi v kremasto maso.
  6. Z lopatico postrgamo robove posode in vse skupaj zmešamo.
  7. Nadev polijemo po testu, razporejenem po pekaču.
  8. Z lopatico ga enakomerno razmažemo.
  9. Damo v hladilnik za več ur, da se torta strdi. Postrežemo hladno, okrašeno z lešniki in dodatnim kakavom, posutim po krožniku.

Vir: http://www.onegreenplanet.org/vegan-recipe/chocolate-hazelnut-cheesecake/

Prevedla: Jana Klinkon

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x