Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Cheesecake kolački z limeto in kokosom (vegansko, presno, brez glutena)

 

Sestavine za 12 kolačkov

Cheesecake kolački z limeto in kokosom [vegansko, presno, brez glutena]Testo:

  • 1 skodelica presnih mandljev
  • 1 skodelica presnih orehov
  • 2 čajni žlički kokosovega sladkorja
  • 1 čajna žlička rožnate himalajske soli (tudi morska sol je v redu)
  • 2 žlici nastrganih kokosovih kosmičev
  • 2 žlici javorjevega sirupa (ali medu ali agavinega sirupa)
  • 1 skodelica razkoščičenih in nasekljanih medjool datljev (približno 5 datljev)

 

Nadev:

  • 1 konzerva kokosovega mleka (pustimo ga v hladilniku čez noč, uporabimo polnomastno)
  • 1 skodelica indijskih oreščkov (namočenih v vodo vsaj 1–2 uri, najbolje čez noč)
  • 2 žlici raztrganih kokosovih kosmičev
  • 2 žlici kokosovega sladkorja
  • 2 žlici presnega nerafiniranega kokosovega olja
  • 1 žlica limetine lupinice
  • sveže stisnjen limetin sok 2 velikih limet

 

Navodila za pripravo

Priprava testa

  1. Pripravimo modelčke za kolačke.
  2. V multipraktik vsujemo mandlje in orehe. Mešamo toliko časa, da dobimo fino moko.
  3. Dodamo še kokosov sladkor, morsko sol in kokosove kosmiče. Ponovno mešamo, da se vse lepo premeša.
  4. Dodamo datlje in javorjev sirup ter ponovno mešamo toliko časa, da dobimo lepljivo mešanico. Po potrebi z lopatico občasno postrgamo robove posode, da se sestavine res lepo premešajo.
  5. Maso z žlico razporedimo v modelčke. Te postavimo v zamrzovalnik in se lotimo nadeva.

Priprava nadeva

  1. Odpremo konzervo kokosovega mleka. Mleko razdelimo na dva dela. Z žlico vzamemo ven zgornjo belo plast, ki deluje kot smetana, in jo damo v blender ali multipraktik. Preostalo kokosovo vodo lahko porabimo za kak drug recept, sok ali smuti.
  2. Speremo in odcedimo indijske oreščke, ki so se namakali, in jih damo v blender.
  3. Dodamo kokosove kosmiče, kokosov sladkor, kokosovo olje, limetino lupinico in limetin sok.
  4. Mešamo toliko časa, da dobimo gladko kremasto maso.
  5. Modelčke s testom vzamemo iz zamrzovalnika in po vrhu testa enakomerno razporedimo še nadev. Po želji lahko po vrhu za okras posujemo kokosove kosmiče ali limetino lupinico.
  6. Modelčke damo ponovno v skrinjo za 2–3 ure, da se kolački popolnoma strdijo.
  7. Iz skrinje jih vzamemo 5 minut prej, kot jih želimo postreči, da se malce odtalijo.

Vir: http://www.onegreenplanet.org/vegan-recipe/key-lime-coconut-cheesecake-cups/

Prevedla: Jana Klinkon

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x