Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Češnjevo-kokosove ploščice s črnim sezamom in čokolado (vegansko, presno, brez glutena)

Češnjevo-kokosove ploščice s črnim sezamom in čokolado [vegansko, presno, brez glutena]

Sestavine

Osnova:

  • ¾ skodelice valjanih ovsenih kosmičev (po možnosti brez glutena)
  • 3 žlice črnih sezamovih semen
  • 1 žlica chia semen
  • 1 žlica konopljinih semen
  • 1 žlica kokosovega olja
  • 3 žlice kokosovega masla
  • 2 žlici presnega agavinega sirupa
  • 6 medjool datljev

 

Češnjeva plast:

  • 1½ skodelice datljev
  • 1 skodelica zamrznjenih češenj (v dveh delih)
  • 2 žlici kakava v prahu
  • 1 čajna žlička mace v prahu
  • 1 žlica zmletih lanenih semen

 

Navodila za pripravo

Osnova

  1. Vse sestavine damo v multipraktik in mešamo toliko časa, da je vse lepo zmleto in se malo drži skupaj. Med mešanjem redno postrgamo robove posode.
  2. Ko je vse lepo zmešano, ima masa drobtinasti izgled, a jo lahko še vedno z rokami stisnemo skupaj.
  3. Pravokotni ali kvadratni pladenj obložimo s papirjem za peko in nanj vsujemo maso, ki jo nato enakomerno razporedimo in pritisnemo ob dno pekača.
  4. Pladenj damo v hladilik, da se strdi.

Češnjeva plast

  1. V multipraktik damo datlje, maco v prahu, kakav v prahu, zmleta lanena semena in pol češenj.
  2. Mešamo toliko časa, da so datlji dokaj zmešani, a vseeno ostane nekaj manjših koščkov.
  3. Preostale češnje odtalimo in tekočino shranimo, nato pa oboje vsujemo v multipraktik med mešanjem.
  4. Nadaljujemo z mešanjem toliko časa, da dobimo gosto in gladko razmazljivo maso. Če se nam ne zdi dovolj tekoča, da bi bila popolnoma gladka, lahko dodamo še nekaj vode. Mešanica mora biti gosta, a hkrati lahko razmazljiva, brez večjih koščkov datljev.
  5. Ko je masa gladka, vzamemo osnovo iz hladilnika in češnjevo mešanico enakomerno razmažemo po njej. Po vrhu potresemo nekaj kakavovih mrvic, konopljinih semen ali zdrobljenih arašidov, nato pa pecivo damo za 3 ure ali čez noč v hladilnik, da se strdi.
  6. Pecivo razrežemo na ploščice in ga hranimo v nepredušni posodi v hladilniku.

Vir: http://www.onegreenplanet.org/vegan-recipe/black-sesame-and-chocolate-cherry-coconut-bars/

Prevedla: Jana Klinkon

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x