Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Catuaba poveča produkcijo hormona sreče (serotonina), pri čemer se sprošča tudi dopamin,

Natural Earth
CATUABA Premium 100g

 

 

Natural Earth

CATUABA Premium 100g

 

Catuaba (Trichilia catigua) je do 8 metrov visoko drevo, ki raste v deževnem gozdu severne Brazilije ter iz mnogobarvnih cvetov rodi majhne rdeče sadeže. Zdravilne učinkovine pa niso v sadežih ampak v lubju. Tupi indijanci, avtohtoni prebivalci iz Amazonije, so prvi začeli odkrivati njene izredne učinke. Catuaba v njihovem jeziku pomeni hrana, ki daje življensko energijo.

Catuaba povečuje seksualno željo (afrodiziak), deluje pomirjevalno in antidepresivno ter pomaga pri fizični in psihični izčrpanosti in erektilnih disfuncijah.

V raziskavi na univerzi Santa Catarina v Braziliji so znanstveniki pri uživanju catuabe odkrili povečano sproščanje serotonina - hormona sreče ter živčnega prenašalca dopamina. Ta nevrotransmiter poživljajoće vpliva na srce, krvni obtok in presnovo. Mobilizira energijske vire telesa, zato smo bolj dejavni, živahni in dobre volje. Njegovo pomanjkanje povzroča nemotiviranost, brezvoljnost kot tudi čustveno praznino. Uživanje catuabe s priporoča tudi športnikom, tako amaterskim kot tudi profesionalnim, za doseganje boljših rezultatov in zmanjševanju utrujenosti.

V prehranskem dopolnilu Catuaba Premium je v prah zmleto lubje drevesa Trichilia catigua A. Juss iz brazilske države Parana, kjer je njen izvor. Edino ta vrsta catuabe zagotavlja učinke na organizem zaradi katerih je postala svetovno poznana.

 

 

 

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x