Caponata je pravo mojstrovina sicilijanske kuhinje, ki bo vaše brbončice popeljala na sredozemsko popotovanje!
Vsaka žlica prinaša popolno ravnovesje med sladkim in kislim, z bogastvom okusov sočne zelenjave in aromatičnih začimb.
Popolna za poletne večere s kozarcem vina in dobro družbo.
Recept by: Kefirolicious!
Priprava
- 1V globoko ponev dodamo olivno olje, čebulo, papriko, koromač in sol, ter vse skupaj dušimo na majhnem ognju.
- 2Ko se koromač zmehča, dodamo paradižnik in vse skupaj še enkrat premešamo.
- 3Nato dodajte kapre, rozine, kis, vino in med.
- 4Vse dobro premešamo, nato dodamo lističe bazilike in mete.
- 5Vse skupaj še enkrat dobro premešamo, nato dodamo jajčevce. Vse premešamo, pokrijemo in pokrito kuhamo toliko časa, da se jajčevci zmehčajo.
- 6Jed postrezite ohlajeno in jo okrasite z narezanimi listi svežega peteršilja z brezglutenskim toastom.
0Komentarji
Izdelki, ki smo jih uporabili