Peganski recepti
Sestavine (za štiri osebe):
- 2 jedilni žlici oljčnega olja
- 450 g svežih, oluščenih in očiščenih škampov
- 1 jedilna žlica nasekljanega česna
- ¼ čajne žličke nasekljanih kosmičev rdeče paprike
- ¼ skodelice belega vina
- 2 jedilni žlici sveže iztisnjenega limoninega soka
- rezanci iz dveh srednje velikih bučk
- nasekljan peteršilj
Postopek priprave
Na srednjem ognju v globoki ponvi segrejte oljčno olje. Dodajte česen in kosmiče rdeče paprike ter pražite približno 1 minuto, vmes pa občasno pomešajte. Nato dodajte škampe in pražite približno 3 minute oziroma tako dolgo, dokler ne bodo rahlo rožnato obarvani na vseh straneh. Začinite jih s soljo in poprom, nato pa jih prestavite v posodo (pri tem pustite morebitno tekočino v ponvi).
Ogenj malce povečajte in soku škampov, ki je ostal v ponvi, dodajte belo vino in limonin sok. Z leseno kuhalnico iz dna in robov ponve postrgajte delce, ki so se nanjo prijeli med praženjem škampov. Vino in limonin sok kuhajte približno 2 minuti, nato v omako dodajte bučne rezance in jih kuhajte 2 minuti, vmes občasno premešajte. V ponev vrnite pripravljene škampe, jed začinite s še malce soli in popra, okrasite z nasekljanim peteršiljem in postrezite še vročo.
Vir: http://www.thethinkitchen.com/13-best-pegan-recipes-vegan-paleo/