Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Bučni rezanci s škampi

 

Peganski recepti

 

Sestavine (za štiri osebe):

  • 2 jedilni žlici oljčnega olja
  • 450 g svežih, oluščenih in očiščenih škampov
  • 1 jedilna žlica nasekljanega česna
  • ¼ čajne žličke nasekljanih kosmičev rdeče paprike
  • ¼ skodelice belega vina
  • 2 jedilni žlici sveže iztisnjenega limoninega soka
  • rezanci iz dveh srednje velikih bučk
  • nasekljan peteršilj

Postopek priprave

Na srednjem ognju v globoki ponvi segrejte oljčno olje. Dodajte česen in kosmiče rdeče paprike ter pražite približno 1 minuto, vmes pa občasno pomešajte. Nato dodajte škampe in pražite približno 3 minute oziroma tako dolgo, dokler ne bodo rahlo rožnato obarvani na vseh straneh. Začinite jih s soljo in poprom, nato pa jih prestavite v posodo (pri tem pustite morebitno tekočino v ponvi).

Ogenj malce povečajte in soku škampov, ki je ostal v ponvi, dodajte belo vino in limonin sok. Z leseno kuhalnico iz dna in robov ponve postrgajte delce, ki so se nanjo prijeli med praženjem škampov. Vino in limonin sok kuhajte približno 2 minuti, nato v omako dodajte bučne rezance in jih kuhajte 2 minuti, vmes občasno premešajte. V ponev vrnite pripravljene škampe, jed začinite s še malce soli in popra, okrasite z nasekljanim peteršiljem in postrezite še vročo.

 

Vir:  http://www.thethinkitchen.com/13-best-pegan-recipes-vegan-paleo/

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x