Bučkini muffini, kot nalašč za pripravo doma, katerih vonj privabi vsakogar!
Pomisli na toplo, mehko testo, obogateno z esenco buče, z notami vanilije in cimeta, ki se topijo v ustih.
Kot nalašč za hladne jesenske dni ob skodelici toplega napitka.
Uživaj v peki!
Recept by: Gašper kuha!
Priprava
- 1Pečico prižgi na 175 °C.
- 2V večjo posodo dodaj bučni pire, stopljeno kokosovo olje, kokosov sladkor in dobro premešaj.
- 3Nato dodaj pšenično moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, začimbe za medenjake, vanilijo v prahu, sol in vse skupaj dobro premešaj.
- 4Pekač (za mafine) obloži s papirčki, nato pa jih napolni z maso za bučne kolačke.
- 5Pekač nato postavi v pečico za okoli 20 minut.
- 6Pečene bučne kolačke popolnoma ohladi.
- 7V srednje veliko posodo dodaj vegansko kokosovo kremo za stepanje in jo stepi.
- 8Na koncu pa še bučne kolačke okrasi s stepeno kokosovo kremo za stepanje in z dodatki po želji. Jaz sem jim dodal še cimetove palčke, zvezdnati janež in jih posul z mešanico sladkorja in začimb za medenjake.
- 9Bučne kolačke hrani v hladilniku do nekaj dni.
Nasveti:
- 1Priprava bučnega pireja: Bučo (hokaido/maslenko) olupi in nareži na kocke.
- 2V posodo dodaj nekaj vode (1-2 cm) in jo zavri.
- 3Vstavi vložek za kuhanje na pari, narezano bučo in pokrij s pokrovko.
- 4Bučo na pari kuhaj okoli 20 minut.
- 5Kuhano bučo rahlo ohladi, jo postavi v multipraktik in dobro zmešaj.
- 6Dobiti moraš kremast, srednje gost bučni pire.
0Komentarji
Izdelki, ki smo jih uporabili