Bučni kolački
Bučni kolački
Bučni kolački
  • Bučni kolački
  • Bučni kolački
  • Bučni kolački

Bučkini muffini, kot nalašč za pripravo doma, katerih vonj privabi vsakogar!
 
Pomisli na toplo, mehko testo, obogateno z esenco buče, z notami vanilije in cimeta, ki se topijo v ustih. 
Kot nalašč za hladne jesenske dni ob skodelici toplega napitka. 
 
Uživaj v peki!


Recept by: Gašper kuha!

Priprava
  • 1Pečico prižgi na 175 °C.
  • 2V večjo posodo dodaj bučni pire, stopljeno kokosovo olje, kokosov sladkor in dobro premešaj.
  • 3Nato dodaj pšenično moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, začimbe za medenjake, vanilijo v prahu, sol in vse skupaj dobro premešaj.
  • 4Pekač (za mafine) obloži s papirčki, nato pa jih napolni z maso za bučne kolačke.
  • 5Pekač nato postavi v pečico za okoli 20 minut.
  • 6Pečene bučne kolačke popolnoma ohladi.
  • 7V srednje veliko posodo dodaj vegansko kokosovo kremo za stepanje in jo stepi.
  • 8Na koncu pa še bučne kolačke okrasi s stepeno kokosovo kremo za stepanje in z dodatki po želji. Jaz sem jim dodal še cimetove palčke, zvezdnati janež in jih posul z mešanico sladkorja in začimb za medenjake.
  • 9Bučne kolačke hrani v hladilniku do nekaj dni.
Nasveti:
  • 1Priprava bučnega pireja: Bučo (hokaido/maslenko) olupi in nareži na kocke.
  • 2V posodo dodaj nekaj vode (1-2 cm) in jo zavri.
  • 3Vstavi vložek za kuhanje na pari, narezano bučo in pokrij s pokrovko.
  • 4Bučo na pari kuhaj okoli 20 minut.
  • 5Kuhano bučo rahlo ohladi, jo postavi v multipraktik in dobro zmešaj.
  • 6Dobiti moraš kremast, srednje gost bučni pire.
0Komentarji
Komentiraj tudi Ti, veš, da si želiš!
Komentiraj in oceni ta Recepti :)
E-poštni naslov ne bo objavljen
Izdelki, ki smo jih uporabili
samo osebni prevzem
Buče `Hokkaido´ bio kg
Ekološko
3,52 
Ekološko
4,69 
-20%
Sladkor kokosov surovi bio 250g Dragon foods
Ekološko
4,99  3,99 
Ekološko
2,99 
Ekološko Brez glutena
1,99 
Ekološko Brez mleka Brez jajc
3,24 
Ekološko Brez mleka Brez jajc
17,11 
1,46 
(1)

Bučni kolački

Bučni kolački
Bučni kolački
Bučni kolački
Sestavine
  • 240 g bučnega pireja
  • 118 g kokosovega olja, stopljenega
  • 150 g kokosovega sladkorja
  • 150 g pšenične moke
  • 1 + 1/2 žličke pecilnega praška
  • 1/4 žličke sode bikarbone
  • 1 žlička začimb za medenjake
  • 1/4 žličke vanilije v prahu
  • ščepec soli
  • veganska kokosova krema za stepanje
Izdelki, ki smo jih uporabili
samo osebni prevzem
Buče `Hokkaido´ bio kg
Ekološko
3,52 
Ekološko
4,69 
-20%
Sladkor kokosov surovi bio 250g Dragon foods
Ekološko
4,99  3,99 
Ekološko
2,99 
Ekološko Brez glutena
1,99 
Ekološko Brez mleka Brez jajc
3,24 
Ekološko Brez mleka Brez jajc
17,11 
1,46 

Klub zvestih kupcev

S prijavo v klubu zvestih kupcev dobiš stalen popust od 6% do 12%, ki velja večno!

PRIDRUŽI SE KLUBU