Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Bučna zimska pita

Bogata po okusu in kremasta, je ta bučna pita popolna že sama po sebi ali pa jo postrežemo s stepeno smetano!

Ste vedeli, da je iskanje popolnega recepta za bučno pito veliko bolj zahtevno, kot si morda mislite!? Sveža buča, konzervirana buča, z ingverjem, brez ingverja, rjavi sladkor, beli sladkor, koruzni škrob, moka, brez koruznega škroba, brez moke ...?

Na srečo smo našli popolno različico! Z rjavim sladkorjem, ingverjem in nekaj drugimi popolnimi zimskimi začimbami.

Sestavine

• Domače testo za pito (celoten recept je sestavljen iz 2 test: 1 za dno, 1 za dekor) https://www.kalcek.si/osnove-kuhanja-domace-testo-za-pito/

• Ena pločevinka ali 2 skodelici (450 g) bučnega pireja

• 3 velika jajca

• 1 in 1/4 skodelice (250 g) rjavega sladkorja

• 1 žlica (8 g) koruznega škroba

• 1/2 čajne žličke soli

• 1 in 1/2 čajne žličke mletega cimeta

• 1/2 čajne žličke mletega ingverja

• 1/4 čajne žličke mletega ali sveže naribanega muškatnega oreščka

• 1/8 čajne žličke mletih nageljnovih žbic

• 1/8 čajne žličke sveže mletega črnega popra

• 1 skodelica (240 ml) sladke smetane

• 1/4 skodelice (60 ml) mleka

• Jajčni premaz: 1 veliko jajce, stepeno z 1 žlico mleka

Postopek

1. Naredite testo za pito v skladu z navodili na povezavi zgoraj pri sestavinah. Ali pa uporabite pripravljeno testo, kupljeno v trgovini.

2. Vmešajte bučni pire, 3 jajca in rjavi sladkor, dokler se ne povežejo. Dodamo koruzni škrob, sol, cimet, ingver, muškatni orešček, nageljnove žbice, poper, smetano in mleko. Dobro mešajte, dokler se vse ne poveže.

3. Pečico segrejte na 190 ° C.

4. Vzamite 1 plast testa za pito iz hladilnika. Na rahlo pomokani delovni površini testo razvaljamo v krog 30 cm.

5. Testo previdno položite v 23-centimetrski model za pito. Pritisnite ga s prsti.

6. Z majhnim ostrim nožem obrežite odvečno testo. Če želite dodaten okras na piti, oblikujte odvečno skorjo v različne oblike (npr. List, srce itd.), ki jih boste kasneje dali na pito. Robove po želji stisnite z vilicami.

7. Robove rahlo premažite z jajčnim premazom.

8. Testo pite obložite s papirjem za peko. Napolnite s suhim fižolom, ki bo služil kot "utež". Poskrbite, da bo fižol enakomerno razporejen po pekaču za pite.

9. Testo pečemo 10 minut. Pazljivo odstranimo papir / fižol.

10. Bučni nadev vlijemo v toplo predpečeno testo. Napolnite testo samo 3/4 navzgor.

11. Na vrh pite dodajte okrasne oblike, ki ste jih prej naredili iz odvečne skorje (neobvezno).

12. Pito pečemo približno 55-60 minut. Majhen del sredice bo mehkejši - to je v redu.

13. Po 25 minutah pečenja robove skorje pokrijte z aluminijasto folijo, da robovi ne postanejo preveč rjavi. Prepričajte se, da je pečeno po 50 minutah, nato 55, nato 60 itd.

14. Ko končate, pito prestavite na rešetko in pustite, da se popolnoma ohladi vsaj 3 ure. Pito po želji postrezite s stepeno smetano. Ostanke pokrijemo in shranimo v hladilniku do 5 dni.

Dober tek!

Bio izdelki

Iščete zdrave in dobre BIO izdelke? Oglejte si našo spletno trgovino!

Vaš Kalček

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x