Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Browniji s kremastim čokoladnim nadevom (vegansko, presno, brez glutena)

Browniji s kremastim čokoladnim nadevom [vegansko, presno, brez glutena]

Sestavine

Browniji:

  • 1 skodelica suhih sliv (lahko tudi dateljnov)
  • 1 skodelica ameriških orehov (ali navadnih orehov)
  • ⅓ skodelice kakava
  • 1 žlica vanilje
  • ščepec morske soli
  • stevia po okusu

 

Presni kremasti čokoladni nadev:

  • 1 avokado
  • ¼ skodelice agavinega sirupa (lahko tudi javorjevega sirupa ali drugega presnega tekočega sladila)
  • 2 žlici kakava
  • ½ žlice vanilje
  • ščepec morske soli
  • ščepec cimeta

 

Navodila za pripravo

Priprava brownijev

  1. Zmešamo vse sestavine in jih v multipraktiku pulziramo, da dobimo zelo gladko maso. Vmes postrgamo robove posode in počakamo, da se multipraktik ohladi, če je to potrebno. Dobljeno maso pritisnemo ob dno pekača, obdanega s papirjem za peko. Strani papirja naj malce visijo čez robove pekača, da pecivo kasneje lažje vzamemo ven. Pekač damo v zamrzovalnik.

Priprava nadeva

  1. V multipraktiku zmešamo vse sestavine, da dobimo zelo kremasto in gladko zmes. Nadev z lopatico enakomerno razporedimo po brownijih. Pecivo damo še za eno uro v zamrzovalnik, nato ga serviramo. Ostanke hranimo v zamrzovalniku.

 

Vir: http://www.onegreenplanet.org/vegan-recipe/brownies-with-creamy-chocolate-frosting/

Prevedla: Jana Klinkon

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x