Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Brokolijevi polpetki s čemažem in jogurt s svežim hrenom

Sestavine za polepete:

  • 200 g svežega brokolija
  • 2 jajci
  • 30 g gostega (kozjega) jogurta
  • nekaj drobno sesekljanih čemaževih listov
  • nasekljani listi peteršilja
  • 12 g tapiokine moke*
  • 20 g kokosove moke**
  • večji ščep sode bikarbone
  • pol čž fino mlete morske soli
  • sveže mlet črni poper
  • 30 g (kozje albuminske) skute
  • +kokosovo olje za peko

Sestavine za omako:

  • 150 g gostega (kozjega) jogurta
  • 1 JŽ drobno naribanega svežega hrena
  • sol in poper po okusu

Postopek:

Za omako… 150 g jogurta zmešaj z drobno naribanim svežim hrenom. Po okusu dodaj sol in poper. Postavi v hladilnik.

Za polpete… nekaj minut sopari na cvetove narezan brokoli, nato ga sesekljaj in pretresi v večjo skledo. Nasekljaj še svež peteršilj in čemaž te ju stresi v skledo. Jajca skupaj s 30 g jogurta dobro razžvrkljaj. Z mešanico prelij zelenjavo. Premešaj, nato skozi cedilo pretresi še tapiokino in kokosovo moko ter sodo bikarbono. Dodaj sol in poper ter dobro premešaj. V zmes nadrobi skuto in jo nežno vmešaj med vse ostale sestavine. Pusti, da zmes počiva vsaj 15 minut.

Ponev segrej na srednjo temperaturo. Prilij žlico kokosovega olja ter nanj postopoma polagaj za večjo žlico velike kupčke brokolijeve zmesi. Ko se ta vsaj že rahlo zapeče, polpetke s pomočjo žlice oblikuj v čim lepšo obliko. Polpete peci nekaj minut, nato jih obrni in speci še na drugi strani. Nadaljuj dokler ne porabiš vse zmesi.

Polpete ponudi s pripravljeno hrenovo omako, kuhanim rižem ali le nekaj kosi domačega kruha.

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x