Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Brezglutenski drobljenec z borovnicami in slivami

 

Sestavine (za 4 osebe):

  • 200 g borovnic
  • približno 10 prepolovljenih sliv
  • 130 g kokosovega sladkorja
  • 1 jedilna žlica limoninega soka
  • 90 g brezglutenskih ovsenih kosmičev
  • 35 g narezanih mandljev
  • 85 g ohlajenega in na več kosov razdeljenega masla
  • ½ čajne žličke cimeta
  • ¼ čajne žličke muškatnega oreščka

recept brezglutenski drobljenec z borovnicami in slivami Kalcek

Postopek priprave

  1. Pečico segrejemo na 180 °C.
  2. Borovnice in slive v večji skledi zmešamo s kokosovim sladkorjem in limoninim sokom. Mešanico damo v litoželezno ponev ali pekač s približno 18 cm premera.
  3. V drugi posodi zmešamo brezglutenske ovsene kosmiče z mandlji, cimetom in muškatnim oreščkom.
  4. Dodamo maslo in z rokami dobro premešamo sestavine.
  5. Z žlico maso naložimo na borovnice in slive.
  6. Pečemo okoli 20–25 minut oziroma dokler ni vrh zlato zapečen.
  7. Serviramo z veliko kepico vaniljevega sladoleda ali s stepeno smetano.

 

Vir: http://www.foodnetwork.ca/gourmet-cooking/blog/gratinee-gluten-free-blueberry-plum-crumble-31773/

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x