Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Bananini vaflji s proseno moko in mandljevim maslom

Sestavine:

  • 65 ml mandljevega mleka*
  • 75 g res dobro zrele banane (teža brez olupka)
  • 60 g prosene moke
  • 1 jž javorjevega sirupa
  • ščepec soli

*mandljevo mleko lahko preprosto naredite kar sami, ali pa, tako kot mi uberete bližnjico in napitek kupite. 

Postopek:

Mandljevo maslo pred tehtanjem dobro premešajte, saj se gost del in maščoba hitro ločita. Banano z vilico pretlačite. Nato vse zgoraj napisane sestavine, razen moke, zmiksajte v zmogljivem mešalniku, dodajte moko in ponovno zmiksajte.

Pekač za vaflje namastite s kokosovim oljem*, močno segrejete, v sredino vlijete gosto zmes, zaprete in pečete približno 5 minut (oziroma po navodilih aparata).

Pečene potresete s sladkorjem, ksilitolom ali prelijeje z javorjevim sirupom. Seveda lahko dodate še žličko marmelade, čokoladnega namaza, rezine banane in drugega sadja… Po želji.

Recept objavljamo v sodelovanju z blogom Cook, Eat and Smile.

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x