Piškoti:
- 3 zelo zrele olupljene banane
- ⅔ skodelice mandljeve moke
- ⅔ skodelice ajdove kaše
- 2 žlički cimeta v prahu
- 2 žlički chia semen
- 1 žlička vanilje v prahu
- ¼ čajne žličke muškatnega oreščka v prahu
- ¼ čajne žličke ingverja v prahu
- ⅛ čajne žličke himalajske soli
Kokosova krema:
- ¼ skodelice svežega kokosovega mesa
- ¼ skodelice vode
- 1 čajna žlička javorjevega sirupa
Čokoladni preliv:
- 1 žlica javorjevega sirupa
- 1 čajna žlička kakava v prahu
- 1 čajna žlička vode
Navodila za pripravo
Priprava piškotov
- Banane zmečkamo z vilicami in nato vmešamo vse ostale sestavine. Dobimo lepljivo vlažno testo, ki drži svojo obliko. Piškote prenesemo z žlico na pekač za izsuševanje in jih izsušujemo 2–3 ure na 50 °C. Lahko uporabimo tudi domačo pečico na najnižji temperaturi. Piškoti so nared, ko ostanejo v enaki obliki in so malce gumijasti.
Priprava kokosove kreme
- Vse sestavine zmešamo v blenderju, da dobimo gladko maso. Če je blender precej velik, bo morda treba uporabiti dvakratno količino sestavin.
Priprava čokoladnega preliva
- Sestavine mešamo, dokler ne dobimo gladke mase. Kakav bo potreboval nekaj časa, da se lepo združi s tekočino.
- Kokosovo kremo razmažemo po piškotih in čez pokapljamo čokoladni preliv.
Prevedla: Jana Klinkon