Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Bananin kruh

‘Banana bread’ je v tujini zelo popularen. Banane so resda sladke in brez njih tega recepta seveda ne bi bilo, je pa nato precej odvisno od izbora ostalih sestavin. Če kruh poleg banan sladi še gora belega sladkorja in za peko uporabite prečiščeno belo moko, verjetno kolač ni tako zdrav, kot če sladkor nadomesti kakšno drugo sladilo, pšenično moko pa telesu bolj prijazna žita.

Spodnje sestavine veljajo za manjši pekač. Če je večji, količine preprosto podvoji. Če pri tem kaj zmesi ostane, jo hitro uporabi še za kakšen dodaten muffineček

Sestavine:

  • 200 g riževe moke*
  • 3/4 čž pecilnega praška
  • četrtina čž sode bikarbone
  • četrtina čž soli
  • četrtina čž cimeta
  • četrtina čž prave burbonske vanilije v prahu
  • ščep sveže mletega muškatnega oreščka
  • 35-40 g grobo sesekljanih orehov
  • 1 jajce
  • 3 zmečkane zrele banane (cca. 350 g banane brez olupka)
  • 40 ml medu
  • 60 ml stopljenega kokosovega olja

*uporabili smo polnovredno ekološko riževo moko znamke Doves Farm. Gre za kombinacijo rjave in bele riževe moke v idealnem razmerju. Mimogrede od iste ekološke zname imamo tudi sodo bikarbono in pecilni prašek. Oboje je pakirano v prikupni embalaži, iz katere sestavine enostavno odmerite s pomočjo čajne žličke.

Postopek:

Pečico segrejete na 175 stopinj Celzija.

V skledi zmešate presajeno moko z vsemi ostalimi suhimi sestavinami.
Jajce stepete.
V skledici zmešate zmečkane banane, olje in med, z metlico dobro premešate ter med mešanjem vlijete še jajce.
Bananino zmes dodate suhim sestavinam, dobro premešate ter z zmesjo napolnite pekač, obložen s peki papirjem.
Pečete približno 40 minut oz. dokler zobotrebček po vbodu v kolač ne ostane suh.

Na rešetki popolnoma ohladite, razrežete in uživate

Bananin kruh je primeren za zajtrk, malico, sladico…

Recept objavljamo v sodelovanju z blogom Cook, Eat and Smile.

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x