Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Bananin chia puding z ovsenimi kosmiči ter chia prelivom z gozdnimi sadeži

 

Chia puding

200 ml lešnikovega napitka Isola Bio

3 velike žlice chia semen Dragon foods

1 velika žlica konopljinih semen Dragon foods 1 banana

 

V mešalnik zlijemo 200 ml lešnikovega  napitka ter dodamo olupljeno banano. Vse skupaj nato zmešamo do gladke mase in jo prelijemo v posodo. Zatem dodamo chia ter konopljina semena in z metlico vse dobro ročno premešamo. Ko se masa  zgosti in enakomerno razporedi jo za nekaj časa pustimo počivati v hladilniku, jaz jo običajno pustim v hladilniku kar čez noč.

 

Ovsena kaša

250 ml lešnikovega  napitka Isola Bio

4 velike žlice ovsenih brez-glutenskih kosmičev Demeter

1 velika žlica konopljinih semen Dragon foods

Vse sestavine z metlico ročno zmešamo v malo večji posodi in pustimo počivati čez noč v hladilniku. V kolikor nimate časa oz. ste pozabili predhoden dan zmešati sestavine  pa obstaja še hitra alternativa, in sicer da vse sestavine zjutraj na hitro do vrenja  skuhate v mandeljevem napitku.

Preostanejo še samo konopljina semena, ki jih dodamo naslednji dan oz. potem ko se kaša ohladi v pripravljeno kašo.

 

Jaz sama obožujem konopljina semena, saj so zraven tega da so odličen kulinaričen dodatek k našim jedem, tudi zelo dober vir vlaknin, rastlinskih beljakovin, vitaminov, mineralov ter vsebujejo prav vse esencialne aminokisline in ogromno antioksidantov.

 

Chia preliv z gozdnimi sadeži

1 skodelica zamrznjenih gozdnih sadežev

3 velike žlice  vode

2 veliki žlici chia semen Dragon organic

 

Vse sestavine stresemo v kozico in kuhamo do vrelišča, zatem pa vse skupaj dobro premešamo in pustimo počivati v hladilniku.

 

Naslednje jutro oz. ko se vse tri mase ohladijo prelijemo v skodelice ali kozarce. Pri tem najprej v kozarce prelijemo Chia puding (spodnja plast), zatem dodamo Ovseno kašo (srednja plast) ter nato Chia preliv z gozdnimi sadeži (zgornja plast). Lahko pa izvedete tudi druga sosledja plasti, odvisno kateri okus vam najbolj ugaja oz. katerega bi radi najprej/najkasneje občutili. Za malo dodatne svežine in estetski pridih pa lahko stvaritev okrasimo še s svežim sadjem.

Uspešno kuhanje in hlajenje ter en njami pozdrav vsem ?

Recept je prispevala Aleksandra Arsovska.

Če želite deliti vaše recepte s Kalčkovo skupnostjo, nam pišite na info@kalcek.si.

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x