Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Balzamična solata s piščancem in limonino kvinojo

balazmicna-kvinoja-s-piscancem

Sestavine (za 6 oseb):

Limonina kvinoja:

  • ½ skodelice suhe kvinoje,
  • skodelica zelenjavne ali kokošje jušne osnove,
  • majhen ščepec soli,
  • sok ½ limone.

Piščanec:

  • 6 piščančjih stegen brez kosti ali filejev iz piščančjih prsi (brez maščobe),
  • 1 jedilna žlica česnovega ali navadnega oljčnega olja,
  • 2 jedilni žlici balzamičnega kisa,
  • sok ½ limone,
  • 1 čajna žlička zelenjavne jušne osnove v prahu,
  • 1 čajna žlička česna v prahu ali 1 sesekljan česnov strok.

Solata:

  • 6 skodelic (200 g) oprane in narezane solate ledenke,
  • 200 g prepolovljenih češnjevih paradižnikov,
  • ½ sesekljane srednje velike rdeče čebule,
  • 100 g razkoščičenih oliv Kalamata,
  • 50 g feta sira z manj maščobe,
  • ½ skodelice peteršilja.

Preliv:

  • 2 jedilni žlici česnovega oljčnega olja,
  • 2 čajni žlički balzamičnega kisa.

 

Postopek priprave

Limonina kvinoja

V manjši kozici zmešajte kvinojo, sol in jušno osnovo. Naj zavre, nato pa na manjšem ognju pokrito kuhajte 15 minut oziroma dokler kvinoja ne vpije tekočine in postane mehka. Odstavite z ognja in pokrito pustite počivati približno 2 minuti, nato premešajte. Pustite, da se rahlo ohladi, in dodajte limonin sok.

Piščanec

V večji ponvi ali teflonskem pekaču pecite piščanca, začinjenega z oljčnim oljem, balzamičnim kisom, limoninim sokom, jušno osnovo in česnom v prahu. Naj postane zlate barve in hrustljavo zapečen na obeh straneh. Odstavite, da se malo ohladi, nato ga narežite na 2,5 cm velike koščke.

Preliv

V manjši posodi dobro premešajte oljčno olje in balzamični kis.

Solata

V večjo skledo dajte solato, paradižnike, olive, čebulo, feta sir in peteršilj. Na vrh položite koščke piščanca, kvinojo in nekaj preliva. Malce premešajte in okrasite z limono.

http://www.mindbodygreen.com/0-21685/11-quinoa-bowls-that-make-it-easy-and-delicious-to-eat-clean.html

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x