Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Azijski udon rezanci s kozicami

Njam! Je zvok v glavi, ki ga čujemo, ko se spomnimo na tale azijski recept z udon rezanci in kozicami!

Udon rezanci so naša najljubša vrsta testenin v azijskih restavracijah! Obožujemo mehko in ‘’chewy’’ teksturo the širokih rezancev. In kaj je najboljše, pripravljeni so ekspresno hitro! Samo za par minut jih vrzite v vrelo vodo in že so pripravljeni.

Tale recept je res lahek za pripravo, a definitvno je bolj okusen od vaše lokalne take-out restavracije, ker pač ni boljše hrane od tiste pripravljene doma! Pa četudi si poskušamo zamisliti, da smo azijci.

SESTAVINE (za 2 osebi)

  • 200 g udon rezancev
  • Velik paradižnik
  • Srednje velika čebula 
  • Pest stročjega fižola
  • 2 manjši zeleni bučki
  • 1 dcl vode
  • Poper
  • Velika žlica začimbe Gomasio (sezam in sol)
  • 3 žlice sojine omake 
  • 500 g očiščenih svežih kozic

PRIPRAVA

  1. Za omako najprej očisti vso zelenjavo in jo nareži na koščke. Presuj jo v ponev, prelij z vodo, posoli z začimbno mešanico gomasio ter poduši do mehkega.
  2. Medtem na vroči ponvi popraži očiščene repke škampov in jim dodaj sojino omako. V vreli kozici zavri vodo za rezance in jih skuhaj po navodilu iz vrečke. 
  3. Ko je zelenjava podušena, jo spasiraj. Kuhane rezance presuj v spasirano omako in premešaj.
  4. Postrezi po krožniku in po vrhu potresi s pečenimi kozicami ter ščepcem gomasia. 

Dober tek!

BIO IZDELKI

Iščete bio izdelke za tale recept? Pokukaj v našo spletno trgovino!

Vaš Kalček!

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x