Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Eko avokado

 

Skrbi za red in disciplino naše prebave

avokado1

Avokado je kameleon v kuhinji.
Sam po sebi sicer ni nič posebnega, odlično pa igra vlogo sestavine v številnih receptih – na primer kot rastlinski »puter«.

Eko avokado deluje kot WD-40. Preprečuje vnetja v telesu in lahko omili s sklepi povezane tegobe.

Skrbi za red in disciplino naše prebave. Vlaknine so naša Snaga (komunalna služba) – skrbijo za lepo in urejeno notranjo okolico (črevesje), prav avokado pa vsebuje teh več kot katero koli drugo sadje – verjetno tudi več kot vse sadje skupaj (z izjemo jagodičja).

Eko avokado ščiti pred »stresom« in deluje antioksidativno. Spodbuja delovanje glutationa – rečemo mu kraljevski antioksidant, poveljnik naše obrambe, ki se bori za naše zdravje proti vsem škodljivcem modernega okolja.

Poskrbi za zdravje oči. Hass avokado (zelen, okrogel, hrapav in temen, ko dozori) vsebuje dva ključna karotena za zdravje oči – lutein in zeaksantin. Najdemo ju še v špinači in jajčnem rumenjaku. Oba pomagata preprečiti s staranjem pogojeno pešanje vida.

Pomaga hujšati. Avokado vsebuje veliko enkrat nenasičenih maščob omega 9, natančneje oleinske kisline, ki je še v oljčnem olju in olivah, makadamiji, mandljih, lešnikih, kostnem mozgu, rdečem mesu, svinjski masti, ocvirkih in jajčnem rumenjaku. Te maščobe skrbijo za zdravje presnove, ščitijo srce in ožilje pred težavami ter preprečujejo kopičenje maščob okoli trebuha in notranjih organov.

 

Mario Sambolec

feel-good.si

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x