Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Aronija

 

Super živilo, ki ga želite spoznati

 

 aronija1
Aronija (AroniaMelanocarpa) je nezahtevna rastlina, saj ji mraz (prenese izjemno nizke temperature do -47°C), škodljivci, onesnaženost in bolezni ne pridejo do živega. Čeprav izvira iz Severne Amerike in se je hitro razširila po Sibiriji, na Finskem in Švedskem, uspešno raste tudi v Sloveniji.

Zreli plodovi aronije vsebujejo velike količine biofenola, tanina, katehina, flavonida, antocianina, folno kislino, vitaminov A, C, vitamine B kompleksa, E in redek vitamin P. Poleg tega pa so v  aroniji  tudi betakaroten, kalij, kalcij, železo, mangan, molibden, jod in fosfor. Zaradi zares ogromne količine tanina in flavonida (predvsem pa antocianin) aronijo smatrajo za najmočnejši (za zdaj poznan) naravni antioksidant.

Aronija ima izjemno močno antikancerogeno delovanje, preprečuje nastajanje prostih radikalov in degeneracijo zdravih celic v človeškem tkivu in krvni plazmi.

Neverjetne učinke aronije lahko preizkusite sami. V trgovinah Kalček jo najdete v obliki prahu in soka. Dnevno je potrebno zaužiti 2 žlici prahu aronije zmešano z vodo ali sveže stisnjenim sokom 30 minut pred obrokom, sok aronije pa spijemo tudi 30 minut pred obrokom in to 25-50ml na dan (lahko ga razredčimo z vodo).

aronija2      aronija3

Moč aronije je v temno modri barvi ploda, ki vsebuje največjo koncentracijo flavonoidnih antioksidantov. Vsebnost antocianina in proantocianidina v aroniji je največja izmerjena količina v rastlinah do sedaj. Vsebnost antocianina v aroniji je 1480 mg na 100 g svežih jagod, koncentracija proantocianidina pa je 664 mg na 100 g.

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x