Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

Ameriški krofi z malinovo in kokosovo glazuro (vegansko, presno, brez glutena)

Sestavine za 20 ameriških krofov

Osnova za ameriške krofe:

  • 12 razkoščičenih datljev
  • 1 skodelica mandljeve moke
  • ½ skodelice kokosove moke
  • ¼ skodelice kokosovih kosmičev
  • 2 čajni žlički kokosovega sladkorja
  • 1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta
  • ¼ skodelice agavinega sirupa

 

Rožnata glazura:

  • ⅔ skodelice malin
  • ½ čajne žličke vaniljevega ekstrakta
  • ⅔ skodelice zmehčanega kokosovega masla
  • ¼ skodelice kokosovega mleka
  • 3 žlice agavinega sirupa
  • 1 žlica limoninega soka
  • kokosovi kosmiči za okras

Ameriški krofi z malinino in kokosovo glazuro [vegansko, presno, brez glutena]

Navodila za pripravo

Priprava pekača

  1. Pekač za ameriške krofe namastimo s kokosovim oljem. Navaden pekač obložimo s papirjem za peko.

Priprava osnove za krofe

  1. Datlje, mandljevo moko, kokosovo moko, kokosove kosmiče, kokosov sladkor in vaniljev ekstrakt damo v multipraktik. Mešamo toliko časa, da se sestavine lepo povežejo. Med mešanjem postopoma dodajamo agavin sirup, tako da na koncu dobimo testo, ki se drži skupaj. To vzame približno 15 sekund časa.
  2. Testo razdelimo na 20 manjših delov in te kupčke pritisnemo ob dno modelčkov. Če nimamo pekača za ameriške krofe, jih oblikujemo iz kupčkov in jih položimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Pekač damo v hladilnik in se lotimo priprave glazure.

Priprava rožnate glazure

  1. Maline, vaniljev ekstrakt, kokosovo maslo, kokosovo mleko, agavin nektar in limonin sok damo v blender in mešamo toliko časa, da dobimo gladko mešanico. To mešanico prelijemo v manjšo posodico.

Dokončanje krofov

  1. Krofe vzamemo iz hladilnika in jih odstranimo iz pekača tako, da podrsamo ob njihovih robovih z lopatico in jih z njo nežno dvignemo, da skočijo ven. Vsak krof posebej potopimo v posodico z glazuro, tako da je ena polovica krofa pokrita z glazuro, nato ga dvignemo iz posodice s pomočjo vilic. Pustimo, da odvečna glazura odkaplja s krofa, nato ga položimo na papir za peko, in sicer tako, da je stran, ki je prekrita z glazuro, obrnjena navzgor. To ponovimo za vse krofe.
  2. Še mokre krofe posipamo s kokosovimi kosmiči in jih nato damo v hladilnik za pol ure oziroma toliko časa, da se glazura strdi. Postrežemo takoj ali shranimo v hladilnik za največ 3 dni.

Vir: http://www.onegreenplanet.org/vegan-recipe/raspberry-and-coconut-glazed-donuts/

Prevedla: Jana Klinkon

Vezane vsebine

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x