Jesen je letos malce pohitela, a to pomeni le eno – vonj pečenih jabolk in cimeta se vrača v naše kuhinje!
Danes nas navdihuje narava, kombinacija sladkega krompirja, sočnih jabolk in medu v kombinaciji s hranljivo ajdo pa je prava zmaga.
Ta recept ni le okusen, ampak tudi prava vitaminska bomba! Popolna kombinacija za hladnejše dni, ko iščemo nekaj, kar nas bo ogrelo od znotraj in hkrati nahranilo naše telo.
Idealno za lahek kosilo ali zdravo večerjo, popolno za te zgodnje jesenske dni!
Recept by: Kefirolicious!
Priprava
- 1Pečico segrejemo na 180C.
- 2Jabolka operemo, narežemo na majhne koščke in damo v skledo. Nato olupimo sladki krompir, ga narežemo na manjše koščke, približno tako velike kot jabolka in jih dodamo v skledo. Nato dodamo olivno olje, sol, cimet, med in drobno sesekljane orehe.
- 3Vse skupaj dobro premešamo, vlijemo v pekač in pečemo v ogreti pečici približno 25 minut, torej dokler sladki krompir ni pečen.
- 4Medtem, ko se jabolka in sladki krompir pečejo, skuhamo ajdo.
- 5Kuhano ajdo precedimo in odstavimo.
- 6Ko je sladki krompir pečen, v posodo z vsemi sestavinami dodamo pasirano ajdo in vse skupaj dobro premešamo.
- 7Postrezite toplo s kakovostnim modrim pinotom.
0Komentarji
Izdelki, ki smo jih uporabili