Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

5 NARAVNIH NASVETOV ZA LEPŠO KOŽO

Ker je naše poslanstvo EKOLOŠKO in NARAVNO stremimo tudi k naravni negi kože.  Naravna kozmetika je zaradi naravnih sestavin in njene formulacije sestavljena tako, da koža lahko sprejme aktivne učinkovine, jih vgradi kot svoj sestavni del in tako učinkovito izkoristi za svoje delovanje. Kaj poleg naravne kozmetike pa je še pomembno za lepo in zdravo kožo?

Prilagamo ti 5 uporabnih nasvetov pri negi kože, ki jih lahko uporabiš, da bo tvoja koža čista in sijoča.

1.ETERIČNA OLJA

Eterična olja izdelujejo že vse od antičnih časov. Že stoletja dolgo ljudje uporabljajo eterična olja za ohranjanje zdravja in lajšanje mnogoterih lepotnih tegob. Zgrajena so iz miniaturnih molekul, ki se zelo enostavno absorbirajo v telo, dokazano krepijo pozitivna čustva, duševno zdravje ter sposobnost telesa za ozdravitev. Na primer: Čajevec proti aknam, sivka proti glivičnim okužbam, neem proti luskavici, meta proti sončnim opeklinam, kamilica proti rozacei.

2. PREHRANA

Kar vneseš v svoje telo je prav tako pomembno za tvojo kožo kot izdelki, ki jih naneseš nanjo. Telo je kot avto. Da bi pravilno delovalo, ga moramo napolniti z gorivom, drugače ne more delovati. To je seveda logično. Težava je le, da je pomembno kakovostno gorivo. To pa je tudi skrivnost lepe kože. Čim bolj zmanjšaj vnos sladkorja, hidrogeniranih maščob, natrija in umetnih arom. Vnetja stimulirajo proizvodnjo maščob, kar vodi v nastanek aken. Akne so razstrupljevalna reakcija telesa in imajo bolj malo opravka z bakterijami in maščobo. Predvsem so rezultat slabe prebave, kar je povezano s tem, kar jemo in notranjimi hormonskimi neravnovesji. Čim bolj pogosto uživaj organsko pridelana živila, saj dodani rastni hormoni v izdelkih končajo v naših telesih in povzročijo nihanja hormonov kar posledično privede do izbruhov mozoljev.

3. OKOLJE

Okolje v katerem smo vsak dan, oziroma zunanji dejavniki okoli nas so prav tako pomembni za zdravje tvoje kože. Vse, kar naneseš na kožo, se absorbira neposredno v telo in v krvni obtok. Pomemben nasvet je, da redno menjaš prevleko vzglavnika in rjuho. Stik kože z umazanim vzglavnikom lahko razdraži tvojo nežno kožo in zamaši pore.

4. NE DOTIKAJ SE OBRAZA

Zelo pomembno je, da se našega obraza ne dotikamo, ko to ni potrebno. Zakaj? Na rokah skozi dan prenašamo ogromno bakterij, ki jih raznesemo po obrazu in le te, še bolj razdražijo našo kožo. Tudi praskanje, stiskanje in dotikanje obraza nikakor ni dobro za tvojo kožo. Stiskanje mozoljev pa lahko povzroči tudi trdovratne brazgotine in kožne madeže.

5. PITJE ZADOSTNE KOLIČINE VODE

Velik delež naše kože je sestavljen iz vode. S pitjem tekočine svoji koži učinkovito pomagamo, da se očisti nečistoč in odvečne maščobe. Če ne vnašamo dovolj tekočine naša koža hitro postane izsušena in starikava. To se ne pozna zgolj na obrazu ampak povsod po telesu. Ste kdaj opazili, da imate še posebej suho kožo? Pijte vodo. Priporočljivo je, da jo popijemo vsaj dva litra na dan, še malo več pa, če smo športno aktivni. Pitje okrepi tudi imunski sistem in posledično pomladi telo ter kožo, ki je največji telesni organ.

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x