Kalček

×

Registracija

Podatki profila

Prijavni podatki

ali prijava

Ime je obvezno!
Priimek je obvezen!
Neveljavno ime!
Neveljaven priimek!
Napačen e-mail!
E-mail je obvezen!
Ta e-mail je že v uporabi!
Vpišite geslo!
Neveljavno geslo!
Prosim vnesite 6 ali več znakov!
Prosim vnesite 16 ali manj znakov!
Gesli se ne ujemata!
Prosim sprejmite pogoje uporabe!
E-mail ali geslo je napačno!

3 najboljši nadomestki sladkorja – od katerih se ne rediš

Odgovarjamo na najpomembnejša vprašanja vezana na 3 najboljše nadomestke za sladkor! Ne redijo,  ne dvigujejo sladkorja v krvi in imajo nizek. Glikemični indeks. Ob vsemu temu so še naravnega porekla in popolnoma varni za uživanje.

Dobrodošli v naš mali sugar-free svet, v katerem je vse sladkor….in nič ne redi

1. BREZIN SLADKOR ALI XYLITOL (KSILITOL)

Skromna breza skriva sladko skrivnost! Odkrij zakaj je odlična za diabetike in vsakega, ki je na dieti.

Ali je brezin sladkor dober za dieto?

Brezin sladkor ima kar 40% manj kalorij kot navaden sladkor, kar ga naredi… 40% boljšega za dieto! Je podobne sladkosti kot sladkor, tako, da boš vsekakor zmanjšal vnos kalorij, če zamenjaš navaden sladkor z brezinim sladkorjem.

Ali je brezin sladkor dober za diabetike?

Brezin sladkor je priljubljen med diabetiki, ker ne zvišuje ravni sladkorja v krvi. Za diabetike je še posebej pomembno, da poznajo glikemični indeks (GI) vsake hrane. Glikemični indeks je relativni vrstni red živil glede na to, kako vplivajo na raven glukoze v krvi.

Hrana z nizko vrednostjo GI (55 ali manj) se prebavi, absorbira in presnavlja počasneje in povzroča nižji in počasnejši dvig glukoze v krvi in ​​s tem ravni inzulina.

Medtem ko ima običajni sladkor visok glikemični indeks (70), ima brezov sladkor zelo nizek GI (7). Zato je brezov sladkor odličen za diabetike in vse, ki so pozorni na vnos sladkorja.Kakšen je okus brezinega sladkorja?

Okus je naraven in zelo podoben navadnemu sladkorju.

Se lahko uporablja za peciva?

Pri peki sladic se brezin sladkor uporablja enako kot navaden sladkor. Je zelo enostaven za uporabo!

Ali je varen za zdravje?

Brezov sladkor je popolnoma naraven in varen za zdravje. Pridobijo ga z ekstrakcijo lubja naše dobro znane breze, ki jo pogosto vidimo v gozdovih in na ulicah.

Poleg tega sicer običajen sladkor povzroča uničevanje zob, brezin sladkor pa pomaga preprečevati karies. Zato se brezov sladkor uporablja v zobnih pastah.

2. ERITRITOL

Ta sladka skrivnost ne vsebuje kalorij! Izvejte vse kar bi želeli vedeti o eritritolu.

Ali je eritritol dober za dieto?

Eritritol je odličen za dieto, saj ima 0 kalorij! Eritritol ni pravi sladkor, ampak sladkorni alkohol. Naše telo ne more prebaviti eritritola in iz njega ne dobivamo kalorij. Pri nekaterih ljudeh zato lahko povzroči večje nelagodje v želodcu, če pretiravajo s količino.

Ali je eritritol dober za diabetike?

Eritritol sploh ne zviša ravni sladkorja v krvi. Običajni sladkor ima visok glikemični indeks (70), GI eritritola pa je 0. Zato je odličen za diabetike in vse, ki spremljajo vnos sladkorja.

Kakšen je okus eritritola?

Po okusu je podoben običajnemu sladkorju, ima nekoliko blažjo sladkost. Za razliko od stevije eritritol nima priokusa (okusa, ki ostane v ustih po zaužitju), zato ga ima veliko ljudi raje.

Se lahko uporablja za peciva?

Pri izdelavi tort se uporablja podobno kot navadni sladkor. Uporaba je zelo enostavna. Včasih ga je treba dodati malo več, ker je v sladkosti blažji od sladkorja.

Ali je varen za zdravje?

Za zdravje je popolnoma varen! Eritritol je naravnega izvora. Prideluje se s fermentacijo sladkorja iz koruze.

3. STEVIA

Je sladka, ampak ne redi. Skoraj preveč dobro, da bi bilo res! Potrebujete več razlogov, zakaj je stevija odlična?

Ali je stevia dobra za dieto?

Stevia ima 0 kalorij in zato ne prispeva k povečanju telesne mase. Odličen je za diete in ljudi, ki iščejo naravni nadomestek sladkorja.

Med vsemi nadomestki sladkorja je najbolj uporabna stevija! Ena tableta je nadomestek ene čajne žličke sladkorja. Preprosto ga je nositi in dodati čaju ali kavi.

Ali je stevia dobra za diabetike?

Stevia ravni sladkorja v krvi sploh ne zviša. Običajni sladkor ima visok glikemični indeks (70), GI stevije pa je 0. Idealen je za diabetike in vse, ki spremljajo vnos sladkorja

Kakšen je okus stevie?

Stevia je 200-300-krat slajša od običajnega sladkorja. Zato se uporablja v zelo majhnih količinah. Nekateri ljudje ne marajo stevije, ker ima močan pookus (okus, ki po zaužitju ostane v ustih), drugim pa je ta okus privlačen.

Se lahko uporablja za peciva?

S stevio lahko pečemo sladice, vendar je treba recept prilagoditi, ker je stevija veliko bolj sladka in nima mase, ki bi imela navaden sladkor. Zato se v receptih pogosto uporabljajo nadomestki za dodajanje "mase" steviji (npr. Sadju).

Ali je varna za zdravje?

Stevia je naravnega izvora! Proizvaja se z ekstrakcijo iz listov rastline stevia. Stevia izvira iz Latinske Amerike, kjer jo uporabljajo že stoletja. Izvleček stevije je popolnoma varen za zdravje.

BIO izdelki

Iščete zdrave in dobre BIO izdelke? Oglejte si našo spletno trgovino!

Vaš Kalček

Moja košarica

V košarici še nimate artiklov

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljnim brskanjem po strani, se strinjate z našo uporabo piškotkov. Pogoji poslovanja.
x